image Tukar Setting Comment Moderation - Mia Liana

Sunday, January 19, 2014

# Blog Matters # Tutorial

Tukar Setting Comment Moderation

Baru hari ini Mia nak tukarkan setting comment moderation di dashboard blogger. Ini adakah kerana sekarang Mia dah update blog 6 entri satu hari. Jadi rasanya 30 hari sudah tidak sesuai lagi. Mia nak tukar kepada 7 hari pula.


Ini bermakna sesiapa yang komen di entri yang berusia lebih dari 7 hari perlu ditapis oleh Mia dahulu untuk kelulusan paparan.

senang nak pantau komen dengan cara ini...

47 comments:

  1. Bgus2... Utk pemntauan..sbb follower akk pun dh rmai sgt kn..

    ReplyDelete
  2. betol tu...hihi...
    cik akak nak guna gak cam nie..

    ReplyDelete
  3. moderation sangat penting bukan main approve je kan :)

    ReplyDelete
  4. Oo..itu ke functionnya..trima kasih mia sudi ajarkan..:)

    ReplyDelete
  5. pemantauan yang bernas. hihihihi pantau jgn x pantau

    ReplyDelete
  6. Wah! 6 entri 1 hari? Rajin kak Mia update blog.. Kena contohi ni kalau nak alexa rank naik cepat.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. tw xpew..btl tu..pengomen pon prlu dipantau kann..hehe..
    kak maaf ye sbb awk xblh komen kt entry blog sy.. sy dah tukar balik da ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ye ke? leganya... lepas ni dah boleh komen.... tq...

      Delete
  8. terbaik kak mia.. 6 entry per day.. :)

    ReplyDelete
  9. bagus ni ... harus di ikut ..Thanks Mia .. tutorial ringkas!

    ReplyDelete
  10. Ohh. Tak pernah guna yang setting untuk set hari. Untuk langkah berjaga-jaga kan.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum mia...baik juga ni...:)

    ReplyDelete