Lauk Ikan Sardin

Sunday, February 9, 2014

Lauk Ikan Sardin

Dah lama rasanya tak makan lauk ikan sardin. Lewat petang semalam barulah dapat merasa bersama keluarga mertua. Semalam pergi rumah sewa mengecat macam biasa. Ada lagi sedikit. Petang singgah rumah mak mertua untuk makan. Jarak rumah sewa memang dekat dengan rumah mertua. Jadi makan malam kat rumah mertua lah.

Makan kat depan berandah rumah.. nasib hampir pukul 7.00 malam belum gelap lagi..

Lauk ikan sardin

Tengah nak masak, blackout pula

Seronok dapat makan lauk ikan sardin resepi Mak Mertua. Ada kelainan sedikit cara dia masak. Konon nak tunjukkan satu persatu sambil ambil gambar. Tapi blackout, terus terbantut niat. 

Lauk yang simple tapi mengenyangkan. Makan satu keluarga...

jemput makan...


48 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah pagi ahad Kak Mia...Diana pun slalu simpn stock ikan sardin kat rumah...kadg nak masak yang simple tapi menyelerakkan..Diana masak jer sardin...sedap dan senang nak masak...

    ReplyDelete
  2. sardin pun sangat sedap ohhh... cicah rdgn roti gardenia pun dah puas hati

    ReplyDelete
  3. Kita suka jugak makan dardin masak kicap..best...tapi sekarang ni allergic sardin so dah tak boleh makan lagi..

    ReplyDelete
  4. Sesekali makan sardin ni memang sedap.....simpan kat roti buat sandwich pun sedap...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas tu... bawa pi picnic... uhhh bestnya..

      Delete
  5. singgah sini

    tambah pulak dengan telur dadar kan..perghhh

    ReplyDelete
  6. Sungguh menyelerakan...yum...yum. Saya suka makan sardin dengan mee segera, sekali sekala pekena terangkat mak mertua lalu pun tak perasan.

    ReplyDelete
  7. sesekali makan sardin pun best atau untuk minum petang boleh makan dengan roti puri..sedapnya :)

    ReplyDelete
  8. bila baca post akak yg ni tetiba rasa nak makan sardin pulak. hihihi.. kadang kadang lauk yg simple tu lagi sedap :D

    ReplyDelete
  9. kathy suka sardin,lagi² sardin jenama King Cup..

    ReplyDelete
  10. Lama x jmpe sardin.jnma yeos tu. Ada lagi rupanya...

    ReplyDelete
  11. makan ikan sardin sekali sekala meman sodap. hiihi

    ReplyDelete
  12. hidangan yg ringkas tapi menyelerakan.. sesekali mmg sedap, saya pun suka lauk sardin nie..:-)

    ReplyDelete
  13. Ringkas tp mmg sedap.. hari tu saya pun baru makan sardin tu buat sarapan.. makan dgn jemput2.. best.. :)

    ReplyDelete
  14. my fav,sardin!! Kalu nak makan kat rumah kena time suami xde sbb suami tak suka makan sardin..sedihhh,sbb suami kerja dari rumah,sy plak kerja di ofis..tahun ni baru sekali menikmati sardin...

    Ketahui Rahsia Rambut Menawan.KLIK SINI

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.