Tak Mampu Nak Puaskan Hati Semua Orang

Saturday, February 1, 2014

Tak Mampu Nak Puaskan Hati Semua Orang

Perkongsian madah kata-kata yang Mia printscreen dari facebook Kak Aida. Rajin Kak Aida share kat fb dia. Berkenan pula Mia nak share di blog ini. Yang ini dari instagram kawan dia.


Kita tak mampu buat semua orang suka kita
Dan juga tidak mampu untuk puaskan hati semua orang
Baik macam mana pun, kita tetap dikata
Jahat lagi dikata
Hidup ini bukan untuk puaskan semua kehendak manusia
Tapi lebih kepada menurut perintah TUHAN

Nampak, kan... Jadi.. buatlah apa yang kita termampu. Memang dah macam itu lumrah kehidupan ini.

comel tengok kucing kat gambar ini....

41 comments:

  1. terima kasih mia.. baru jd kes org tak puas hati di opis.. tenang bila baca kata2 ni.

    ReplyDelete
  2. Betul tu kak.. memang payah nak puaskan hati semua orang... :(

    ReplyDelete
  3. Setuju sangat.

    Jom singgah awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. Rasulullah seorang suami yang adil pun masih kalangan isterinya yang berasa cemburu sesama sendiri , inikan pula kita yang biasa,takkan mampu puaskan hati semuanya :l

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... takleh nak buat camne... huhuhu biarlah seadanya...

      Delete
  5. Lakukan yang termampu kepada sesama manusia...dan lakukan yang terbaik kepada Allah SWT...

    ReplyDelete
  6. manusia is not perfect.. tetapi kita boleh berusaha untuk melakukan yang terbaik dgn niat yang baik.insyallah...

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum... kak mia,

    mmg benar susah nak puaskan hati manusia nie... pape utamakan pandangan Allah daripada pandangan manusia ...insaallah kak mia pasti berjaya dunia dan akhirat. Amin.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mselim... amin.. terima kasih ya...

      Delete
  8. unable to satisfy just about everyone is one thing, another thing is 'don't become what others want u to be...' else, live the life suffering to low self esteem...

    hmm just a thought. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. should be myself... huhuhu seems difficult but it's true..

      Delete
  9. Jom kita membaiki kelemahan diri.. :)

    http://pemudattbc.blogspot.com/2014/02/syria-mujahidin-menguasai-jabatan-di.html

    Doakan mujahideen syria..

    ReplyDelete
  10. jangnlah kita trlalu fikirkn perasaan orng ain je

    ReplyDelete
  11. penuh pengertian dan comeynyer kucing tu..hihi

    ReplyDelete
  12. susah nak puaskan hati semua orang, jadi dahulukan orang yg terdekat dengan kita, penerimaan orang lain tak berapa penting berbanding perasaan orang yg terdekat dgn kita, kerana hidup sentiasa perlukan dorongan dan sokongan hehehe bagi saya lah ...

    ReplyDelete
  13. Betul tu. Dengar pandangan manusia tapi patuh pada pandangan Allah :)

    ReplyDelete
  14. setuju dgn pndapt kak mia..memang susah nak puaskan hati org

    ReplyDelete
  15. kita mmg tak kan dapat puaskan ati org.kdg² demi puaskan ati org,ati sendiri sakit..so buat yang termampu mcm kak mia cakap tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu la nampaknya... kadang2 boleh tersepit juga... huhuhu

      Delete
  16. Bukan senang nak puaskan hati semua orang..

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum mia...suka tengok gambar kucing tu...:)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.