Betul Ke Perempuan Kalau Masa Sedih...

Sunday, March 2, 2014

Betul Ke Perempuan Kalau Masa Sedih...

Perkongsian dari facebook Kak Aida. Memang rajin betul share madah kata-kata yang best. Jom kita tengok...


Betul ke perempuan..
kalau masa sedih,
dia akan menangis..
dan terus menangis 
hingga tertidur?

Bagi Mia jawapannya YA.. memang perempuan macam itu kalau dah sedih sangat. Mia pun macam tu juga. Kadang stres dengan kerja.. kadang bengang dengan kawan... dan macam-macam lagi. Semua ini dugaan... sekurang-kurangnya dengan menangis dapat meringankan masalah dan melegakan hati. Kena kuatkan semangat. Selalunya bila bangun nanti, dah semakin pulih dan rasa ceria sedikit. Paling best.. perempuan ni, pandai pujuk hati sendiri...

sekadar pandangan...

55 comments:

  1. menangis ni memang teman wanita... lebih2 lagi farah... muahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh farah... nampaknya macam dah selalu tu... hehehehe

      Delete
  2. menangis tu cara terbaik nak lepas stres,hehe....

    ReplyDelete
  3. wanita ni mengalirkan air mata sebab dia kuat..tears is women best fren..:)

    ReplyDelete
  4. betullah tu :)
    Bukan perempaun namanya kalau tak menangis.
    Agak-agaknya ada tak lelaki macam ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya lelaki ada juga kot... tapi senyap2 lah tu... heheheh

      Delete
  5. Betul lah tu sis... Kiera pon begitu .Bila menangis mata akan jadi berat dan serta merta akan tertidur dengan sendirinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang senang nak tidur kalau kita menangis ni.. tu lah ketenangannya..

      Delete
  6. yup setuju..menangis mampu menghilangkan sedikit kesedihan yang dtanggung..bila bangun segar kembali..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah dia rahsia menangis.. rasa puas dan lega...

      Delete
  7. that's me heheehhheeh.
    Betul lah tu huhuhu.

    and ye, perempuan sangat kuat haih hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang macam tu lah kan.. qilah.. naluri semulajadi...

      Delete
  8. betul tu kalau tak kuar air mata something wrong la

    ReplyDelete
  9. saya selalu begitu..i think it totally right

    ReplyDelete
  10. Jemput Join :)
    http://superpapaya.blogspot.com/2014/02/the-superpapaya-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. haha..betul sangat la tu..dah bangun sambung lagi sampai lega.hehe..blog kak mia tersenarai dalam favourite bloggers Mawar Putih juga..http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/03/favourite-bloggers.html

    ReplyDelete
  12. Setuju.. kadang kita tak boleh nak luah.. Airmata la kawan paling rapat dgn kita.. hehehe

    ReplyDelete
  13. mia, saya sebelum ni begitula.. masa zaman saya rasa saya tak begitu sangat tabah harungi hidup ni. sekarang saya dah masuk 30-an dah.. rasa cam saya macam main matang sikit.. nangis tu ada.. tapi jarang sangat dah.. dulu masa 20-an dulu nangis stress samapai lena la :)

    ReplyDelete
  14. Mungkin ada golongan minoriti yang tidak begitu...mungkin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kan wafi.. memang jarang sangat la dapat jumpa..

      Delete
  15. sebagai seorg wanita, saya pun setuju kak mia . hee

    ReplyDelete
  16. Ya... Mmg pun... Menangis lah cara dia redakan tekanan...

    ReplyDelete
  17. Ada juga yang menangis mengada2 saja mintak simpati dan kesian...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang jenis ni... pura2 berlakon...

      Delete
  18. Hihi, betul..Kekadang kalau time sedih, memang tidur sekejap.. Bangun je, rasa fresh sikit..hihi. Anyway, selamat berkenalan..Just follow this nice blog..^_^

    http://nurkids2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. kalau saya time dkt2 PMS mmng kuat merajuk n nangis

    ReplyDelete
  20. Hahahahaha... kalau base on drama kat tv ... saya percaya kata-kata tersebut... tapi kalau sedih sampai menangis lepas tu terlena.. maknanya berat betul beban dipikul tu... saya rasa sesiapa yang sensitif memang sampai tahap macam tu.. :D

    ReplyDelete
  21. Menangis, menguap, menangis, menguap, menangis menguap tidur.

    ReplyDelete
  22. haha YA!! tapi sy jenis jrg la nak nangis..tapi sekali dah menangis..eiii susahlah..huhu

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum mia...betul2 apa yg mia ckp tu...:)

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum Kak Mia...setuju dengan apa yang dikatakan...perempuan dan airmata tak dapat di pisahkan..Diana pun macam tu,setiap kali rasa sedih pasti airmata akan mengalir..

    ReplyDelete
  25. betul tu kak.. hati seorang wanita sgt sensetif.. :-)

    ReplyDelete
  26. kebarangkalian begitulah :..air mata dan wanita tak dapat dipisahkan

    ReplyDelete
  27. Air mata kaum hawa bukn mnunjukkn dia lemah..tp mnunjukkn dia dah xdapat tahan sedih kat hati..mluahkn dgn airmata salah satu cara buat kaum hawa ni rasa tenang.. kan sis mia ? Hoho

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.