Cuci Pakaian Di Kedai Dobi Layan Diri

Sunday, March 9, 2014

Cuci Pakaian Di Kedai Dobi Layan Diri


Dari Berjaya Times Square, Mia dan Suami Mia berjalan kaki ke kedai dobi layan diri (self service laundry) CleanPro Express di Jalan Imbi. Jalan pelan-pelan.

Sampai sahaja terus cepat-cepat cuci baju. Guna sabun detergen, color bleach dan softener yang ada dalam pek kecil yang comel. 


Berpeluh-peluh menunggu. Ramai juga ada kat sini. Mia dan Suami Mia duduk atas meja. Tak disediakan kerusi di sini. Hampir 1 jam menunggu...

sabar menanti.....

54 comments:

  1. Mudah..nnt blik x pnt dh nk bsuh kn..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. nasib ada meja.. kalau tak ada.. berdirilah nampaknya..

      Delete
  3. hehe .. mesti penat tunggu sejam tuh.. ^^ ~~

    ReplyDelete
  4. msti meja pun penat tunggu satu jam..hehee

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan salam singgah petang Kak Mia..penat menunggu tu Kak Mia tapi tak apa,sampai rumah nanti dah tak payah risau pasal nak cuci kain lagi...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam diana.... itulah objektifnya... balik2 je dah senang...

      Delete
  6. Hihihi takpe lah penat menunggu dari penat membasuh hihihi :D

    ReplyDelete
  7. sungguh senang kalau ada dobi layan diri....

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. memang lah lama... tapi kalau ngadap handphone, rasa taklah lama sangat...

      Delete
  9. saya weeknd ja cuci guna ni juga...haha

    ReplyDelete
  10. Lma nya tgu..msti pns punggung duk lma2 kt ats meja.. :)

    ReplyDelete
  11. ok la sejam menunggu berbaloi kak...saya kalau basuh kat rumah sejam tak siap2 lagi hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat rumah tak ada masalah... boleh santai2... ;)

      Delete
  12. Tak ada tempat boleh lepak ke dekat-dekat situ, sambil tunggu, pekena apa-apa... KFC ke Pizza ker... ehehe. Sejam ... lama tu... ker memang kena tunggu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada pizza tapi risaulah nak tinggalkan pakaian.... huhuhu.. tak kira.. nak tunggu jugak....

      Delete
  13. kelebihan teknologi, memudahkan urusna...

    ReplyDelete
  14. Lama gak nak kena tunggu ye.. Huhu.. Teknologi sekarang semua boleh buat.. =)

    ReplyDelete
  15. Self service pandai2 lah bawa diri. Sian penat menunggu. Biasalah kalau travel mesti kurang bawa pakaian so mana yang dah digunakan perlu dicuci. Semoga dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete
  16. senang klu ada dobi macam nie..jadi tak payahlah nak bawak balik baju kotor banyak2..

    ReplyDelete
  17. wah, bagusnya kak mia g self service dobi ni. fiona duk hari-hari cuci tangan sebab kadang-kadang air x naik atas rumah sebab rumah atas bukit..so, terpaksa basuh pakai tangan je ler. if ada service dobi macam tu kan best..(^__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai kesiannya... tentu penat cuci pakai manual... huhuhu

      Delete
  18. mcm mana niaga tak sediakan kerusi untuk pelanggan menunggu nie..aduh..kesian akak menunggu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedainya macam sempit skit.. kalau letak kerusi, lagilah sempit...

      Delete
  19. bestnya boleh santai tunggu kain siap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. santai dalam ketidakselesaan... huhuhu ramai bangsa asing kat sini..

      Delete
  20. O, ada gak kedai dobi camni kat Malaysia, ingatkan dalam citer Encik Kacang je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada banyak dah sekarang ni... wafi..

      Delete
  21. assalamualaikum mia...senang bila dah cuci balik dah x banyak nak cuci lg...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... macam tu la nampaknya..

      Delete
  22. x pernah guna lagi dobi self service ni...dengarnya kalau ramai orang lagi payah...

    ReplyDelete
  23. So how's the charges like? is it including drying?

    ReplyDelete
  24. Uish dok atas meja... kalo dh travel, mcmtu la kan Mia :)

    ReplyDelete
  25. Lama betul menunggu kak mia..next time bawak baju lebih sikit tak yah ke dobi dah kan.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.