Dah Tempah Baju Raya

Monday, June 16, 2014

Dah Tempah Baju Raya



Alhamdulillah. Leganya hati ini apabila urusan tempah baju raya dah selesai. Balik kerja saja cepat-cepat pergi ukur dan tempah. Suami Mia ambil Sofea dari taska terus ke rumah tukang jahit.

Lewat malam tadi tanya Kak Aida.. tukang jahit yang boleh terima tempahan. Dapat juga akhirnya. Kat kawasan Bandar Baru UDA.

Semalam kan Mia ada cerita yang tempat Mia selalu tempah jahit itu dah tak terima lagi. Kisahnya ada di SINI.

Seronoknya... dapat sedondon warna biru laut untuk raya tahun ini.

mood lega...

31 comments:

  1. Tukang jahit.. jahitkan baju orang baju sendiri sekeluarga blum.siap... tp akan diusahakan sebelum ramadhn ni...

    ReplyDelete
  2. iman dah buat bulan lepas ag.yg untg nya...emak la tukng jht iman

    ReplyDelete
  3. Baju raya fuza dan anak2 kautim. Buat awal sebab kat sini tailor tutup amik tempahan awal

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. tak perlu risau2 lagi.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..Azwar punya dah siap da..hehe

    ReplyDelete
  6. Syukur ..dapat jugak buat baju sedondon ..

    ReplyDelete
  7. cx a tmph da tp tk tau la tailor blh buat ke tak huhu

    ReplyDelete
  8. Wah besttt... Deno baju raya belum beli lagi, yg ada baju raya tahun lepas yang tak sempat pakai sebab masuk spital malam raya.. raya pun kat hospital... huhu

    ReplyDelete
  9. kita belum sempat p tempah baju raya.. azam tahun ni nak sedondon dgn anak dara sorg ni.. kain pun xpi cari lagi.. haaaa... lengai sungguh la. haaa

    ReplyDelete
  10. assalam..saya 2 bulan lepas dah tempah baju raya.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.. Dapat pakai baju baru di hari raya.. Dapat pahala sunat :)

    ReplyDelete
  12. ada lagi yang menerima...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  13. Belum tempah lagi..:( bli siap je kot

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum... kak mia ,

    wahh awal2 dah tempah ... mselim3 tak buat baju kot. pakai baju raya tahun lepas , 2 tahun sekali baru tukar..

    mselim3

    pls: kena tempah awal yer kak mia.. kalu tak penuh bersusun2 tempahan.. siap tolak lagi tak mampu nak jahit.

    mselim3

    ReplyDelete
  15. sy bru beli kain je..xtau nk tempah bila..hee

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum mia...lega rasanya bila dah dpt tempat utk hantar tempahan baju raya tahun ni...:)

    ReplyDelete
  17. wahhh meriahnya di hari raya kak mia thn nie kan

    ReplyDelete
  18. CN plan nk baju sama dgn encik suami & anak, so mmg beli dah siap jer dekat pasar Klang, byk sangat pilihan.. ;)

    ReplyDelete
  19. Tahun depan kalau nak sedondon....bulan mac dah kena tempah dengan tukang jahit.

    ReplyDelete
  20. saya dan wife masih tak beli baju raya lagi. wife pun nasib tak mintak lagi baju raya

    ReplyDelete
  21. wahhh...momoy beli dah siap jer via on9. tapi dok pening nak beli yang mana nih
    huhu
    tahun ni biru ye sis... urmmm... tak pernah lagi tema warna tu
    boleh amik utk hari ke 3 nih
    kihkih

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.