Selesa Dengan Niche Blogger Personal

Friday, June 6, 2014

Selesa Dengan Niche Blogger Personal



Kalau datang ke blog ini, tentu perasan banyak kisah personal yang Mia update ke dalam blog. Pengisian yang santai dan tidak terlalu berat. Majoritinya kisah tentang kehidupan Mia, kerja Mia, keluarga Mia dan hobi Mia. Kadang ada diselitkan juga informasi semasa dan apa yang berlaku di sekeliling Mia.

Sebelum ini Mia ada update 2 entri tentang blogger personal iaitu Blogger Personal - Blog Adalah Segalanya dan Bebel Tentang Blog (3).

Ternyata Mia lebih selesa dengan niche blogger personal. Rasa lebih meluas dan boleh dapat pelbagai bahan untuk update ke dalam blog. Tak kisahlah, entri pendek atau panjang. Entri berat atau santai. Ikut suka kita asalkan tidak keterlaluan. Lebih senang  dan seronok dengan cara ini.

jangan rasa terkongkong bila berblog...

36 comments:

  1. yes kak. D pun suka style macamtu. Rasa lebih santai dan kita akan lebih sayang dan menjiwai apa yang kita nak tulis. Blogging ni macam memasak kut. Bila kita menulis dari hati, isinya nampak telus, best dan ikhlas dr hati. :) I can feel you, kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess agreed. Kalau kita menjiwai apa yang kita tulis..memang isinya menarik. Saya kalau boleh x suka baca entri yang panjang berjela..memadai pendek tetapi padat.
      # Tapi, kadang2 saya pun termeleret;)
      http://drshikinzainal.blogspot.com

      Delete
    2. Setuju jugak!
      Personal does not mean too personal..
      and sharing is caring :)

      Delete
  2. Chill... Blog kita rentak kita lah kan kak...

    ReplyDelete
  3. Setuju sangat sangat setuju jangan terkongkong bila berblog! ^_*

    ReplyDelete
  4. betul tu, lebih banyak idea bile niche ke arah personal blog. tak stick pada satu2 topic sahaja

    ReplyDelete
  5. Layan....blog personal lebih mudah dan santai

    ReplyDelete
  6. hehe..blog kita so, ikut rentak kita :>

    ReplyDelete
  7. Blog personal senang akak...entri boleh rojak jer..hehehe

    ReplyDelete
  8. yes.. setuju. lagi bebas dan boleh menulis ikut keselesaan kita.

    ReplyDelete
  9. Syira pun selesaa dgn blog personal :)

    ReplyDelete
  10. Blog personal memang Top kat Malaysia.

    ReplyDelete
  11. Malah saya pernah lihat Personal Blog luar negara mempunyai Pagerank 7

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat luar negara... diorang sanjung blogger personal ni..

      Delete
  12. blog personal mmg mudah sangat nak buat entry . just taip jer apa kita nak citer tanpa pedulikan tatabahasa dan SEO ... done . Malah blog personal ni lbh popular di kalangan blogger .

    ReplyDelete
  13. iutlah keselesaan masing-masing ...itu paling penting

    ReplyDelete
  14. setuju pendek je senang baca sampai habis

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum mia...yer betul tu ikut keselesaan kita sebagai penulisnya...:)

    ReplyDelete
  16. husna pon lebih suka niche personal..senang nak bawak..:)

    ReplyDelete
  17. Samala ngn nad kak..blog personal tentang ape nad buat..nad beli..haha

    ReplyDelete
  18. Terasa seronok pula bila berblog kan :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.