Berjaya Edit Coding Blog Untuk Button Share Twitter via @mialiana

Monday, October 13, 2014

Berjaya Edit Coding Blog Untuk Button Share Twitter via @mialiana


Hari ini Mia dah berjaya edit coding blog template untuk twitter share button supaya bila pengunjung tweet entri kita dari butang twitter blogger tu, akan ada mention twitter profile kita. Kalau Mia punya, Mia letak via @mialiana



Sebenarnya dah seminggu Mia cuba study coding blogger untuk edit coding twitter share button ni. Ini pun atas desakan blogger famous Bro Framestone. Katanya senang nak promote entri blog Mia nanti. Lagipun Mia akan perasan sesiapa yang ada tweet mana-mana entri blog ini. Kan senang...

Satu lagi, kalau boleh Mia memang tak nak guna coding share button dari luar. Bukannya apa. Template blogspot dah ada, cuma ubah sikit je. Takpe... walaupun makan masa juga.

Akhirnya, hari ini berjaya juga edit coding untuk button twitter Mia tu. Syukur sangat. Usaha membuahkan hasil. Dalam beberapa hari ini Mia nak pantau dulu, kot-kot ada keluar error ke... Hopefully stabil coding ni.

Try and error beberapa kali baru jadi. (^_^) Happy sangat ni...

via twitter profile sendiri ni penting tau...

Segmen sedang berlangsung sekarang, 
Segmen Bloglist #10. Klik SINI untuk join.


18 comments:

  1. tahniah kak mia...usaha tangga kejayaan...^_^

    ReplyDelete
  2. Yeay! Tahniah Kak mia! Dah try test tweet.. Berjaya! Clap3! ^__^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  3. Assalam... tahniah. Sblum ni saya tak tahu pun kepentingan twitter profile sendiri tu.. Tahu penting kena ada share button je kat blog.. :D

    ReplyDelete
  4. Tahniah Kak Mia...setiap usaha yang kita lakukan pasti ada hasilnya...

    ReplyDelete
  5. Congrate Kak wahh akhirnya brjaya juga

    ReplyDelete
  6. Ok dah cuba tweetkan... berjaya.. terbaik

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum mia....tahniah segala usaha telah berjaya akhirnya....

    ReplyDelete
  8. tahniah kak Mia..berhasil jugak buat hasil sendiri.

    ReplyDelete
  9. http://syikinhashim.blogspot.com/2014/10/segmen-12-jam-bloglist-11-mialianacom.html

    ReplyDelete
  10. tahniah sis...terbaik..usaha tangga kejayaan...

    ReplyDelete
  11. senanglah nak share entri mia via twitter pulak... :D

    ReplyDelete
  12. good sharing kak mia

    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.