image Prestasi Ranking Alexa Mialiana.com Februari Hingga Mei 2017 - Mia Liana

Monday, May 29, 2017

# Blog Matters

Prestasi Ranking Alexa Mialiana.com Februari Hingga Mei 2017


Alhamdulillah... syukur tidak terhingga melihat pencapaian ranking Alexa yang semakin mantap dalam tempoh 4 bulan iaitu dari Februari hingga Mei 2017. Mia konsisten update blog dan maintain momentum berblog tanpa mengenal erti jemu dan lelah. Memang diakui bukan mudah untuk konsisten update blog sekaligus mendapat kunjungan trafik yang konsisten ke blog ini.

Link Alexa Blog Mia - http://www.alexa.com/siteinfo/mialiana.com

Jom kita tengok...

Ranking Alexa 13.2.2017 di SINI



Ranking Alexa 28.2.2017 di SINI



Ranking Alexa 7.3.2017 di SINI


Ranking Alexa 15.3.2017 di SINI

Ranking Alexa 27.3.2017 di SINI


Ranking Alexa 4.4.2017 di SINI

Ranking Alexa 14.4.2017 di SINI


Ranking Alexa 27.4.2017 di SINI


Ranking Alexa 1.5.2017 di SINI


Ranking Alexa 15.5.2017 di SINI

Ranking Alexa hari ini, 29.5.2017 di SINI



Throwback... pencapaian Global Rank Alexa blog ini yang terbaik setakat ini ialah pada 29.3.2014 di mana blog ini berada di ranking 31,573

Ranking Alexa 29.3.2014 di SINI

Dan juga pencapaian Rank Alexa in Malaysia blog ini yang terbaik setakat ini ialah pada 26.1.2014 di mana blog ini berada di ranking 171

Ranking Alexa 26.1.2014 di SINI

Adakah Mia mampu untuk kembali ke ranking terbaik ini? Mia tiada jawapannya sekarang ini tapi Mia akan cuba yang terbaik dan juga masih maintain dengan template blog simple ini dari dulu walaupun sekarang ini ramai blogger dah tukar kepada template blog SEO. 

Pada masa itu memang seronok sangat, bayangkan pageviews blog konsisten 4k hingga 6k setiap hari. Rasa kepuasan berblog tercapai ke tahap maksimum. Syukur.. Sekurang-kurangnya Mia dah pernah berada di ranking terbaik Alexa. 

Blogger newbie patut bersyukur. Sekarang ini dah ada banyak saluran media sosial yang boleh menaikkan trafik blog ditambah lagi dengan template blog SEO. Rugi kalau tak gunakan peluang yang ada ini.

Sekadar perkongsian untuk menaikkan semangat berblog di kalangan rakan blogger sekalian. Blogger personal dan lifestyle juga boleh berjaya jika usaha bersungguh-sungguh dan semangat kental untuk berblog. Tiada alasan untuk kata sibuk dengan pelbagai komitmen. Gunakan sepenuhnya fungsi autopublish untuk update blog. Kata kunci utama konsisten.



** jatuh bangun di dunia blog... ibarat roda yang berputar.. tak semestinya akan berada di atas.. kadang akan berada di bawah juga.. bila berada di bawah, kena bangkit semula untuk berada di atas..

18 comments:

  1. wow..all the best kak..turun naik tu memang dah jadi asam garam dalam berblog kan

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum mia...mmg betul nak dpt ranking yg baik kena byk usaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... yupp usaha kena kuat...

      Delete
  3. dari merah menjadi hijau.memang power kak mia..

    http://herneenazir.com/2017/05/28/pedang-star-wars-katanya/

    ReplyDelete
  4. Wow..all the best kak mia...naik turun mnjadi prkara biasa sbgai blogger

    ReplyDelete
  5. bagus kekal momentum..teruskan usaha!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...alhamdullilah sentiasa berada di ranking yg baik...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete