image Notebook Rosak - Mia Liana

Saturday, 9 February 2013

# Family Matters # From Me

Notebook Rosak


Aduhai..... baru tadi notebook Mia rosak pula. Tidak boleh dihidupkan. Awal pagi tadi masih lagi normal.

Tidak tahu lah apa kena nak merajuk pula hari ini. Nanti nak minta tolong Suami Mia betulkan.



Mula-mula keluar skrin biru lepas itu terus blank. Sedihnya... Dah lama notebook ni tak buat hal.

mood stress....
Published with Blogger-droid v2.0.6

55 comments:

  1. ekeh..ekeh..iman pnyer laptop mcm 2 la..kena virus kuwo biru g2 alamatnyer masuk workshop gak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo yang ni bukan sebab virus.. sebab hardware failure...

      Delete
  2. laptop sy kadang2 camtu gak, terus sy cabut wayar & bateri. pastu on balik, alhamdulillah ok :)

    ReplyDelete
  3. rasenye kena format balik ni.. mungkin la..

    ReplyDelete
  4. Biasa kalau format balik ok la..may be window dah crashed or ram dah lari..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mia...kesian nyer cpt2 betulkan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.... memang nak cepat2 betulkan. tapi kedai tutup kerana cuti raya cina...

      Delete
  6. assalam.jom join segmen saya http://www.penbiru.com/2013/02/segmen-bagi-pi-wwwpenbirucom.html

    ReplyDelete
  7. Apa masalahnya Mia? Moga dapat dipulihkan segera. Akak kalau soal ni memang tak tau apa2, serah bulat2 pada suami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... skrin tak nyala katanya hardware failure kat graphic card..

      Delete
  8. Petang ni gi shopping mall usha2 notebook baru tak? Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tu tak sempat izzat.petang tu juga terus balik kampung... huhuhu

      Delete
  9. kesiannya..
    Terpaksa format baru lah nampak gayanya.. :)

    ReplyDelete
  10. kena betulkan cepat ler tu.... lagi diabiarkan...lagi teruk nanti.....

    ReplyDelete
  11. my lappy pun dlu ngah terdesak nk guna tiba2 rsak..meroyan sebulan..huhu.. skrg tunggu gaji nak repair.. T____T

    ReplyDelete
  12. laptop kalo x rosk mmg x sah..cept2 tulkn erk

    ReplyDelete
  13. nie kena format balik ler...saya punya netbook HP battery problem tanya kedai beratus gak...hu hu hu

    ReplyDelete
  14. ya kena format balik, memang kadang2 ada masa lapy rosak, ubatnya kena service dan format balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal etuza.. bukan setakat format je, nak kena tukar spare part juga ni...

      Delete
  15. lappy sy pernah jadi cam tu.... hantar kedai la jawabnya...
    format balik....

    ReplyDelete
  16. hakikatnya kena beli lain jelah kak mia, hehe , kalau format, nanti kena balik pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih dalam pertimbangan lagi ni lisa... kena tengok bajet dulu...

      Delete
  17. nah sama mcm pc MV juga...sedih nda boleh online di umah

    ReplyDelete
  18. Mia... adalah mana-mana urat yang sengal tu...

    ReplyDelete
  19. kak mia..dah tiba masa dia sakit tuh heheee..lama dia berkhidmat tuk kak mia heheee ^_^

    ReplyDelete
  20. nak buat cemana, sabo jelah.

    p/s: sy ada buat format windows dengan cas murah, tapi kat Gerik je. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu jauh tu mazri... mia punya ni kena ganti spare part. tu yang masih menetap di kedai lagi. tak siap2... huhuhu

      Delete
  21. risau tau kalau kena macam ni...tak mustahuil kena kan...apa problem nya ni..setting?

    ReplyDelete