image Wah! Bestnya Ada Personal Shopper IKEA Johor - Mia Liana

Wednesday, 30 December 2020

# Community

Wah! Bestnya Ada Personal Shopper IKEA Johor

Mia ada berita baik untuk mereka yang gemar shopping barang IKEA tetapi tinggal berjauhan. Pasti susah nak ke IKEA, kena travel ke Johor Bahru. Sedihnya, entah bila boleh nak beli barangan di IKEA. Hujung minggu nak pergi ke IKEA Tebrau, pasti sesak dan tak cukup masa nak belek serta membeli barangan yang dihajatkan. Lebih-lebih lagi pergi bersama keluarga, masa yang diperuntukkan agak terhad sebab kita kena layan juga karenah anak-anak ketika shopping. Tak sangka pula ada Personal Shopper IKEA Johor yang boleh bantu kita. Bagi yang tinggal di luar Johor Bahru, Mia nak galakkan untuk guna servis Personal Shopper IKEA dari NF Imtiyaz Enterprise. Lebih memudahkan. Bolehlah nanti war-warkan pada kawan-kawan, saudara-mara tentang ini ya.

 Kelebihan Personal Shopper IKEA


Perbandingan beli di IKEA online store, platform online store & Personal Shopper


Kenapa tak beli je guna IKEA Online store? Haaa kalau barang yang kita order adalah item kecil dan ringan memang lebih baik order direct dengan IKEA online store tapi kalau kita beli item besar dan berat, ia akan mempengaruhi kos penghantaran yang boleh mencecah RM2++.


Untuk platform online store pula kebanyakan hanya memenuhi kehendak bagi item kecil. Dan cas courier adalah berbeza belum termasuk kos unit barang.


Jadi memilih Personal Shopper yang lebih banyak memberi manfaat:

1. Pembelian tidak terhad kepada jumlah atau saiz. 

2. Kita lebih mudah berhubung dengan trusted seller kerana boleh pergi ke showroom. 

3. Jumlah Servise Charge (SC) pula bergantung kepada berat item. Kalau barang besar tetapi ringan seperti toys takdelah sc mahal. Oh ya tiada servis pemasangan, jadi sila lah DIY (Do it Yourself) sendiri.

4. Jimat masa, tenaga dan wang kerana tidak perlu ke IKEA Tebrau, tak perlu beratur dan menjimatkan kos perjalanan ke sana bagi yang jauh daripada Johor Bahru.


**Apabila musim Pandemik ni sesuai sangat untuk gunakan khidmat Personal Shopper


NF Imtiyaz Enterprise, Trusted Personal Shopper IKEA Muar, Tangkak dan Batu Pahat



Kalau anda nak tahu pengasas Personal Shopper Ikea Muar ini adalah pasangan suami isteri yang berkhidmat sebagai guru iaitu Cikgu Shahrul dan Cikgu Madihah (Kak Ya). Minat ini tercetus pada Ogos 2020. Tapi siapa sangka minat ini boleh membina mini showroom yang pada asalnya adalah tempat anak murid tuisyen dan belajar mengaji. Lokasi bersebelahan Sekolah Menegah Sains Muar dan janakuasa elektrik TNB.


10 SOALAN vs 10 JAWAPAN


1) Di Muar/Tangkak ada Showroom@ Personal IKEA?

Ada


2) Siapa nama Personal IKEA tu?

Shahrul & Kak Ya


3) Macam mana kira harga?

Service charge ( sc ) ikut pada nilai harga & berat setiap barang


4)Macam mana saya nak tau sc barang tersebut?

PM Shahrul & Kak Ya


5) Mahal ke?

Anda pasti berpuas hati & happy


6) Macam mana nak beli?

Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara


7) Apa nombor handphone Personal Shopper Ikea tu?

Shahrul >>> klik disini 014-5068355 (http://www.wasap.my/60145068355/JoinGroupIKEA)


Kak Ya >>> klik disini 011-59629629 (http://www.wasap.my/601159629629/JoinGroupIKEA)


8) Ada buat COD (Cash on Delivery) ?

Tiada


9) Barang besar boleh order?

Boleh, setakat ini paling besar adalah katil


10) Showroom dibuka hari apa?

Akan dimaklumkan dalam group whatsapp



Terdapat ready stock item memudahkan pelanggan walk-in. Kebanyakan stok adalah hot selling. Tetapi jika tiada barang yang diinginkan tiada masalah kerana Personal Shopper akan membuat trip beberapa kali setiap bulan untuk memenuhi kehendak pelanggan bukan sahaja Muar, Tangkak dan Batu Pahat tetapi dari Kluang pun ada. Mereka akan menunggu di perhentian Tol untuk penyerahan barang.



Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara :


1) Order awal & Transfer ( Trip akan kami maklumkan dalam group ini )

2) Order semasa kami berada di IKEA ( Order & Transfer )

3) Pembelian barangan di Showroom kami


Link group >>> https://chat.whatsapp.com/KZlseO9tVKZLSiU0FB0Xwv



Jika anda tidak biasa dengan nama barang, boleh terus tengok katalog online dan snap gambar untuk memudahkan tempahan.


Melihat katalog IKEA


https://www.ikea.com/my/en/stores/tebrau/offers-and-events-pub18fbbccc


Everyday essentials under RM20

https://www.ikea.com/my/en/campaigns/everyday-essentials-under-rm20-pubc9b4fe10


Lowest Price Wonderworkers

https://www.ikea.com/my/en/campaigns/our-lowest-price-wonderworkers-pub21c6a5e0



Di showroom juga ada menjual pelbagai rempah seperti rempah nasi beriyani, nasi khomok, mamak letops, nasi arab mendi, nasi daging utaqa dan banyak lagi.


Kaedah 2 : Tempahan ketika jualan berlangsung di IKEA Tebrau



Kebanyakannya lebih suka membeli dengan kaedah kedua sebab kadang-kadang ada promosi sedang berlangsung di IKEA Tebrau. Contohnya semasa trip 12/12 yang lepas, Personal Shopper trip ke sana dan anda boleh terus melihat group untuk dapat update semasa secara langsung. Jangan risau kalau nak borong item besar sebab pengangkutan yang digunakan adalah lori.



Contoh gambar yang di update ke dalam group. Hah... masa ni cepat-cepat lah order ya. Untuk memudahkan anda survey harga dan sc dikenakan boleh tengok senarai di bawah. Walaupun tidak semua, tetapi ini adalah senarai yang biasa pelanggan beli. Jika nak tahu lebih lanjut tentang item lain, boleh terus join group ya.


Lihat Personal Shopper terima order daripada pelanggan. Memang banyak tempahan dan harga sc adalah berpatutan sesuai dengan tenaga keringat mereka nak pergi ke IKEA Tebrau mengambil produk.


Bukan itu sahaja. Di showroom IKEA Muar juga menyediakan servis demonstrasi Norwex Microfibre. Jadi pelanggan yang walk-in boleh mencuba keberkesanan kain kayangan ini.


Maklumat lanjut boleh terus layari laman sosial media berikut :

Facebook :

https://www.facebook.com/IKEA-Muo-Personal-Shopper-632427177385606/

...................................................................................................

Join Group Muar, Tangkak & Batu Pahat :

http://www.wasap.my/60145068355/JoinGroupIKEA

...................................................................................................

Join Telegram :

https://t.me/PSIkeaMuo

...................................................................................................

Lokasi Showroom Muar :

NF Imtiyaz Enterprise, Lot 171, Batu 1 3/4, Tanjung Agas, 84000 Muar Johor


8 comments: