Indahnya Berblog

Friday, November 8, 2013

Indahnya Berblog


Indahnya berblog
Jika di depan mata adanya
Panorama laut kebiruan
Yang menenangkan
Terasa menusuk ke jiwa

Indahnya berblog
Jika dapat dijiwai sepenuh hati
Dihembus angin laut
Yang menyegarkan
Terasa idea mencurah untuk menulis

Indahnya berblog
Jika dapat menyumbangkan
Penulisan yang boleh dimanfaatkan
Oleh pengunjung yang budiman
Terasa diri akan lebih dihargai

nukilan ikhlas Mia secara berpuisi... (^_^)

56 comments:

  1. Assalammualaikum...kak mia,

    memang indah berblog sebab dapat berkawan dan ceduk ilmu di sini... nice..

    mselim3

    pls: kak mia sentiasa memberi ilmu kepada blogger lain...

    ReplyDelete
  2. pandainya sis mia berpuisi..indahnya kalau boleh berblog seperti itu.. :)

    ReplyDelete
  3. dapat angin sepoi22 bahasa - bestnya berpuisi yer

    ReplyDelete
  4. Indahnya berblog dpt baca puisi kak mia.. Hhhe..

    Salam jumaat..

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat..itulah yang ada pada seni berblogging ni kak :)

    ReplyDelete
  6. betul betul betul...
    pernah berblog semasa lepak di Pulau Redang bila chalet dua tingkat menghadap laut biru terbentang luas... perghhh... sangat best!

    ReplyDelete
  7. waaa..
    mmg indah tu kak mia..
    tp kalu shark mmg x blog dh time tue,
    tido rasanya..
    hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe shark.. boleh berblog dalam mimpi... hehehe

      Delete
  8. lebih indah bile setiap pengalaman yang tercatit di blog di bace anak cucu kite nanti..hewhewhewwww

    ReplyDelete
  9. memang best kalau suasana aman & tenang..banyak edia datang ;)

    ReplyDelete
  10. tetiba rase mcm nak pegi pantai lak hehe tapi cuaca mcm x mengizinkan.

    ReplyDelete
  11. Indahnya berblog dapat berkenalan dengan ramai orang termasuk kak mia :D ~ macikzkonah.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. betul tu kak mia. saat-saat macam tu la yang PG nak :D

    ReplyDelete
  13. indah kan berblog sampai saya kembali semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp... kalau tak blog rasa semacam je.... hidup tak lengkap..

      Delete
  14. Ada masanya berblog itu indah....ada masa berserabut juga, bak bermain ombak di pantai...ada masa seronok bermain ombak tapi ada masanya ombak membahayakan pula... Dan kalau selalu sgt pun boring juga bermain ombak...nak juga ke air terjun...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.... ok la BM... lepas ni kita ke air terjun pula... terima kasih atas kiasan yang cukup tersurat dan tersirat...

      Delete
  15. indahnya berblog.. kalau ada yg sudi membaca dan beri komen mcm blog kak mia..
    Harap2 Yong x lemah semangat utk menulis lg wpn kdg2 rasa down sgt..

    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/11/wedding-review-5-hantaran-hijau.html

    ReplyDelete
  16. Indahnya berblog pabila apa yang kita tulis dihargai dan menerima komen2 menarik dari pembaca2 budiman kan kak Mia.. =)
    Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
  17. bestnya kalau dapat buat-buat betul... tapi cuaca sekarang tak mengizinkan. huhu

    ReplyDelete
  18. wah sis mia...pandai berbahasa.hehe..insyaAllah moga penulisan kita mendtgkan kebaikan utk semua.aamiin..

    ReplyDelete
  19. nice poem kak.. simple tapi banyak makna

    ReplyDelete
  20. Kak Mia berpuisi lagi.. Kalau Eraz try juga, tak tahu la apa jadi.. Hehe..

    ReplyDelete
  21. baca puisi kak mia ni sambil menghayati.. imagine ada laut biru luas terbentang kat depan mata.. bestnya sambil layan blog ditemani lagu2 evergreen.. (ini dah masuk kes berangan). haha!

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.