Mabuk Shopping

Tuesday, November 12, 2013

Mabuk Shopping


Senario yang sering kita alami bila shopping atau membeli-belah, iaitu mabuk shopping. Selalunya akan rasa sangat tak selesa macam pening lalat apabila fikir untuk pilih yang mana satu ditambah pula dengan warna yang berbeza. Uiii terasa mabuk pun ada... Selagi tengah shopping, selagi itu mestilah bijak dalam memilih supaya harga berbaloi, kualiti terjamin dan keserasian dengan jiwa kita. Kadang kita dah beli mahal-mahal  tetapi disebabkan tidak serasi terus tidak gunakannya. Sayangnya...

Mia rasa mabuk betul bila cuci mata kat Jalan Masjid India. Kesian kat otak, penat memikir kena teliti dan beli yang perlu sahaja.

bajet beli yang penting....

30 comments:

  1. dah lama tak trun kursus kat kl.. best bila dpt hangout dgn kawan2 cikgu dr skolah lain lps kursus

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... bila zam nak ke KL.. leh hangout sama..

      Delete
  2. kadang bila dah mabuk shopping tambah lagi orang ramai boleh pitam haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni... belum sampai ke tahap pitam lagi...

      Delete
  3. tak pernah pula kena mabuk shopping..hahaha

    ReplyDelete
  4. Bila terlalu bnyk pilihan, jadi tak tau nk pilih...

    ReplyDelete
  5. Mmg sllu mbuk shopping sya pun kak mia..hehe

    ReplyDelete
  6. mabuk kepayang kan kak mia..tak boleh tengok..semua nak..lagilah bila colour sweet2 belaka.. :)

    ReplyDelete
  7. Shopping ni terapi minda dan mata Mia..bila shopping lupa semua..

    ReplyDelete
  8. sy pun kdg2 mcm tu jugak... klu suami yg teman mmg dia la paling boring sbb pergi kedai ke satu kedai tp tak jugak beli brg huhu... last2 pergi kedai yg pertama... dia pun dah letih ikut huhu..

    ReplyDelete
  9. Jarang2 kena mabuk shopping nih sebab saya jarang shopping ;)

    ReplyDelete
  10. Jalan Masjid India adalah tempat yang paling saya tak mahu pergi sebab orang terlalu ramai..Shoppinglah selagi mampu akak jangan pitam sudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shopping tak banyak... tapi yang mabuknya sebab pergi dari satu kedai ke satu kedai....

      Delete
  11. until today no go there before only been to LRT je..

    oh ya.. giveaway saya di www.mymomsbest.us can check out :D

    ReplyDelete
  12. mabuk shopping selalu terjadi bila nk shopping kasut.. sy kalau yg lain agak kurang sikit.. still boleh kawal tapi kalau kasut pantang nampak yg cantik.. itu nak, yg ini pun nak.. haha!

    ReplyDelete
  13. gitulahh..banyak tempat nak shopping KL ni

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.