Timbang Berat Blog 5

Thursday, November 7, 2013

Timbang Berat Blog 5

Masa untuk timbang berat blog, kali terakhir semasa sesi keempat pada bulan September yang lepas di SINI.

Untuk sesi timbang berat pada kali yang kelima ini di http://www.iwebtool.com/speed_test, hasilnya....


Size : 103.3 KB
Load Time : 0.61 seconds
Average Speed per KB : 0.01 seconds

Nampak gayanya berat blog bertambah sedikit jika dibandingkan dengan yang sebelum ini. Yang penting masih lagi di bawah 150 KB. Mia masih mengekalkan template blogger lama untuk blog ini. Dah biasa dengan codingnya. Nak tukar template lain pun boleh, tapi nak kena belajar coding baru pula dan ianya akan mengambil masa yang agak lama memandangkan Mia ada komitmen kerja dan keluarga.

Syukur... yang ada ini pun dah memadai dan banyak berjasa pada Mia... (^_^)

mood cermin blog sendiri...

59 comments:

  1. Replies
    1. jom la timbang... ni pun ida, mia rasa blog mia dah berat skit...

      Delete
  2. tak pernah plak check kat sini... selalu guna gmetrix.com ... hehe... tp bila test guna link mia bagi nie average speed 0.03 secs... not bad gak.... :)

    http://www.vitamin4kesihatan.com/laju-giler-ker-blog-anda/

    ReplyDelete
  3. cepat ja loading blog kak mia..so good ;)

    ReplyDelete
  4. saya tak pnh check pon..agaknya berapa ya?ihihi

    ReplyDelete
  5. ok teringat sesuatu... hu hu hu... adessss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk hihihi... takpe farah. kak mia faham..

      Delete
  6. Wah! Ringan blog sis.. Nak gi timbang jugaklah.. Hehe..
    Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
  7. wah ringan la..dh try timbang jugak, berat terlebih tp nsib load cpat..hehe

    ReplyDelete
  8. 169.03 KB 0.66 seconds
    berat jgk blog aku nie...

    ReplyDelete
  9. wah bagus ni.. blog saya dah lama tak amalkan diet ekekek

    ReplyDelete
  10. Tak boleh timbng la plak blog sya ni akk..huhu

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. thanks aiza... takpe aiza.. senang2 nanti dietkan blog tu..

      Delete
  12. husna pon dah timbang..=)
    tp still tak mahir lg apa yg patot kita titik beratkan dgn berat blog nih..huhu..

    ReplyDelete
  13. Ringannya blog kak mia ^^ Saya pun nak test jugak timbang blog nih. Kali terakhir timbang blog tahun lepas

    ReplyDelete
  14. ok lah tu... sy pun lebih kurg gini juga..

    ReplyDelete
  15. salam btaw sis ditag join GA,, jemput join
    http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/11/anniversary-giveaway-by-anadiera.html

    ReplyDelete
  16. akak belum penah try timbang lagi, tp blog mia ni ok, senang bukak. Blog ben ashaari dengan blog namee roslan agak lembap sikit, lambat je, agaknya sebab banyak iklan kut...

    ReplyDelete
  17. ok...masih ringan tu...laju jugak loading blog ne..hahaha

    ReplyDelete
  18. Wah.. ringannya.. sy pun nk timbanglah.. thanks sharing :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.