Hansaplast Disney Princess

Sunday, August 31, 2014

Hansaplast Disney Princess



Baru balik dari cuti merdeka di Silka Hotel Johor Bahru. Kisahnya bakal di update kemudian. Entri ini hanya nak cerita tentang macam mana boleh terbeli hansaplast ni.

Al-kisahnya lutut Sofea terluka masa dah penat swimming tak nak naik-naik. Memang Mia jaga betul. Tapi tu lah. Bila dah penat dan macam letih terus luka sedikit di lututnya. Mungkin terhentak kat jubin lantai kolam kanak-kanak. Berdarah juga dan diberikan pertolongan cemas first-aid-kit oleh pihak hotel.

Lepas checkout, terus cepat-cepat pergi farmasi nak cari handyplast. Tengah mencari terjumpa pula yang ini, terus Mia berkenan. Masa kita kecil dulu, tak ada design handyplast yang comel-comel macam ini. 

Dibelinya terus sekotak Hansaplast Disney Princess. Jenis plastik bukannya kain. Sesuai sangat untuk Sofea. 

nasib lukanya tidaklah teruk sangat...

17 comments:

  1. sesuai utk sofea pakai. ni kalau yg dh besar2 pakai mmng kena gelaklah. hehe

    ReplyDelete
  2. hahhaha comel !! adik sha kalau tak luka pun asyik ditempek2 kat badan.... hahahaha

    ReplyDelete
  3. kalau Sofea pakai comel la...kalau yg remaja tua macam Sally paki...kekeke...

    hopefully okay cepat la luka Sofea :)

    ReplyDelete
  4. comel ja..sesuai untuk Sofea yg comel tu..semoga luka Sofea cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. Tag kak mia:

    http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Kak Mia...comelnyer,semoga cepat sembuh luka adik Sofea yer..

    ReplyDelete
  7. Shikin beli yang corak Madagascar.
    Konon2 beli extra utk simpan for next use.
    Tapi, suketi depa ni kat rumah xde pape pun nak pakai:D

    ReplyDelete
  8. Comel kan, kalau pakai kat anak, sat lagi dia asyik pandang tang luka tu je..hihihi

    ReplyDelete
  9. Mcm2 corak skrg.. Kadg x luka pun bebudak ni suka pakai kt jari..

    ReplyDelete
  10. Hehehe sekarang ni mcm2 ada..dulu pergi klinik swasta mass akif luka dr letak hansaplast kartun2 gtuu ..suka la bilz tgk..nampak comel

    ReplyDelete
  11. Comel Sgt..cian sofea hrp dah sembuh ya

    ReplyDelete
  12. Fiza pun suka pakai yang comel comel bercorak..yang ini memang sesuai untuk kanak kanak..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.