Update Blog 5 Entri Setiap Hari

Friday, September 5, 2014

Update Blog 5 Entri Setiap Hari


Ingat senang ke.. nak perah idea.. cari idea.. nak update blog ni. Kalau 1 atau 2 entri mungkin macam kacang. Tapi kalau dah 5 entri, agak semput juga. Lepas itu, nak maintain setiap hari? Bukannya satu perkara mudah. Mia pun sentiasa tidak anggap diri Mia ni bagus sangat.. masih lagi belajar tentang blog. Kata orang, ilmu itu tidak akan habis, makin belajar makin banyak yang tak tahu.

Tapi Mia kuatkan semangat untuk berblog secara konsisten setiap hari. Tidak kiralah update secara lappy ataupun mobile. Tidak kiralah update terus, autopost ataupun backdated. Janji 5 entri satu hari... fiuhhh.. cabaran ni. Kalau tak ada cabaran untuk diri sendiri, tak seronoklah kita nak berblog atau akan rasa demotivate untuk berblog.

Kata orang... tak salah untuk mencuba. 

happy je bila dapat update blog... tak kisahlah entri apa-apa pun.... (^_^)

Entri berkaitan :

20 comments:

  1. gud lark kak . sye bukan 5 enrty 1 hari . tapi 5 hari 1 entry . manyak bizi maaa .

    ReplyDelete
  2. Terbaik ni Kak Mia...nak jgk ada 5 entri setiap hari...tapi kadang ssh ler Kak Mia tak ada idea keluar...hehe

    ReplyDelete
  3. Terbaiklah..salah satu cara nak maintain Alexa ranking ni..kita dah tak larat nak kejar ..he..he

    ReplyDelete
  4. Cuba nak disiplin kan diri dengan update setiap hari

    ReplyDelete
  5. hu3...xleh lawan kak mia lagi saya ni...susah jgak tu nak update sampai 5 entri sehari

    ReplyDelete
  6. Sy cuba maintain lebih dr tiga entry setiap hari... Tapi dpt lebih dr tu satu kepuasan dh...

    ReplyDelete
  7. memang happy kalau dapat update n maintain 5entry setiap hari..tapi kalau takde idea tu..dapat sehari satu entry pun dah memadai dah :)

    ReplyDelete
  8. Nak up sikit dari Mia.. 10 entry sehari..

    ReplyDelete
  9. mantap lah 5 entri sehari, saya satu sampai dua aja udah kehabisan ide kak mia

    ReplyDelete
  10. tips ni... boleh guna.... selalu tak tahu berapa total entri yang afdhal untuk hapdet 1 hari.... thx kak mia...

    ReplyDelete
  11. Wow...saya 5 bulan 1 entry ....ranking ke laut...huhuhu

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia....wah hebatnya sentiasa maintain jer...;)

    ReplyDelete
  13. Fuhh..byk idea tu,cn cuma kekalkan 1 entry 1 hari dulu..byk kekangan..huhu

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.