Update Blog 4 Entri Setiap Hari

Sunday, February 16, 2014

Update Blog 4 Entri Setiap Hari


Sekarang ini Mia dah kurangkan bilangan entri dalam sehari. Kalau dulu, 6 entri sehari di bulan Januari 2014 tetapi kali ini dah berubah kepada 4 entri setiap hari. Itupun bergantung kepada keadaan. Kalau sibuk sangat mungkin akan jadi 2 atau 3 entri dalam satu hari. Yang penting, setiap hari secara konsisten akan update blog.

Dah namanya blog personal kan... tentulah akan update kisah sendiri selain kongsikan maklumat lain yang dirasakan perlu untuk tatapan pengunjung semua. Kalau Mia tak update blog, terasa macam ada kekurangan pada diri ini. Macam ada yang tak kena je. Maklumlah blog dah sebati dengan jiwa ini. Mesti nak update juga... Tak kisahlah dengan handphone ke.. laptop ke... pc ke...

Rasa ceria dan gembira bila ada blog di sisi.... begitu juga dengan pengunjungnya yang amat memahami diri ini.

love this blog so much... (^_^)

66 comments:

  1. banyak jugak tu kak mia kalau 4 entri sehari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.... hmmm... akan dipertimbangkan... tq wan..

      Delete
  2. waa okay laa tu kak miaa , 4 entry tuu banyak ohh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun dah kurangkan skit dari bulan lepas... huhuhu

      Delete
  3. Msa adalah cnbrn utk update entry bg seorg blogger kn... Kdg ada idea msa pula xde..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mobile blogging itulah jawapannya.... atasi dengan update blog menggunakan smartphone...

      Delete
  4. singgah sini. Saya pun update byk sbb nak kekalkan UV atas 100

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu ian faizal.... lepas ni cuba mesrakan diri dengan pengunjung...

      Delete
  5. 4 entry tu banyak jugak tu kak mia ;D hee

    ReplyDelete
  6. 4 entry sehari?wah...camne nak buat camtu ye?camne nak generate idea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba pelbagaikan entri... atau banyakkan bahan pembacaan supaya boleh menulis dengan senang...

      Delete
  7. Huhu..rajinnya kak mia..timm sehari nk update pun kemalasan melnda..aduhai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlu atasi jyga penyakit m tu... mungkin boleh baca yang berkaitan motivasi untuk menyuntik kembali semangat tu..

      Delete
  8. Saya nak kekalkan 1 entri sehari pun kadang2 terbabas...huhu
    Mungkin sebab niche menjadi kesukaran...blog personal lebih mudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah terikat dengan niche pun payah... tapi boleh.... jangan risau. banyakkan pembacaan yang berkaitan niche tu... perlu menguasai segalanya berkaitan supaya senang nak menulis nanti...

      Delete
  9. Happt berblogging sis mia .. Selamat berhujung minggu :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Kak Mia...ok tu Kak Mia...Diana kadang dalam sehari tu ada jgk tak update blog biarpun dah buka blog..tengok2 keadaan blog jer lau tak tau dah nak tulis entri apa...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.... mula2 macam tu idea xde... cuba banyakkan membaca nanti lama2 akan mudah dapat idea.

      Delete
  11. Kalau banyak idea dan line internet ok...nak update lebih pun ok...
    Kadang-kadang line internet macam siput tu yg lewat entrynya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlu atasi dulu... masalah line internet tu... boleh pengaruhi mood berblog..

      Delete
  12. ok la 4 entri tu sis..kathy masih belum mampu update banyak tu lagi...

    ReplyDelete
  13. kira banyak dah tu kak..kita paling banyak pun 2 entri je sehari selain ga

    ReplyDelete
  14. Nak buat macam kak mia tapi selalu tewas..marah pada diri sendiri..

    ReplyDelete
  15. saya pulak 1 entry sehari..hahaha..

    ReplyDelete
  16. Ok lah tu ... Saya update just klu ada idea & masa yg mengizinkan ...

    ReplyDelete
  17. 4 entry sehari...?huhu sy belum mampu lagi..sobss..

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum mia...banyak juga entri tu dlm 1 hari...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... huhuhu akan diusahakan...

      Delete
  19. Slmt berblogging.. semoga dilancarkan segala usaha & terus berjaya.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  20. sy skrg tgh dilanda pnyakit malas..rasa semacam aje bila xupdate blog, tp nak buka blog pun mls, dah cne nak buat tu?? hehe

    ReplyDelete
  21. syira pun dah mula 3 atau 4 entry sehari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh.... bagus tu syira. bolwh mendaki pelan2 nanti..

      Delete
  22. banyaknye entry mia..? camne nak kekalkan momentum utk update entry banyak tu dalam sehari ye..? 1 entry pun dh pening..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tu nanti... mulakan dengan 1 entri 1 hari dulu. kalau susah, 1 entri untuk 2 hari pun ok...

      Delete
  23. ya Allah mia
    i nak buat 1 hari 1 entry pun bercinta rasanya

    depends on my mood hehe

    ReplyDelete
  24. banyak juga tu.. xpe kak.. saya tetap baca blog akak walaupun banyak mana entri akak.. :-)

    ReplyDelete
  25. Rajinya up entry. Saya pun nak jd rajin jg ..insyaAllah

    http://ctmayam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. yang penting setiap hari ada entry :) keep it up kak mia :)

    ReplyDelete
  27. Tabik la dengan Kak Mia.. camne la boleh sampai 4 entri setiap hari.. saya sehari satu entri pun dah perah otak nak terkeluar :/

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.