Cubaan Update 8 Entri Blog Semalam - Mia Liana

Thursday, April 20, 2017

# Blog Matters # Tips

Cubaan Update 8 Entri Blog Semalam


Hmmm... sebenarnya kan... semalam Mia nak cuba update 8 entri blog menggunakan autopublish. Rasa seronok sangat dah berjaya jadikannya satu kenyataan. Ini bermakna kalau nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Nak rasa perasaan tu macamana... nanti cubalah buat. Cabar diri sendiri untuk buatnya. Sesekali.. apa salahnya...

Mia luangkan masa awal pagi untuk menyiapkan semua entri yang nak di autopublish. Tambahan pula semalam hari Rabu maka bolehlah update dengan entri Wordless Wednesday.

Realitinya... blogger separuh masa memang macam ni. Tak boleh nak mengadap depan mata ni dengan  blog 24 jam. Jadi.. sangat rugi kalau tak gunakan fungsi autopublish ketika update blog.

** happy blogging...

Entri berkaitan :


10 comments:

  1. sama la. abe kie pun guna fungsi autopublish ni sejak dulu lg. yg penting stok post ada sokmo!

    ReplyDelete
  2. wow banyaknyaaa dalam sehari.. CT ni satu pun tragak2 hehe..

    ReplyDelete
  3. Sha memang guna auto publish.. Sebab kerja kan.. selalunya buat entry waktu malam dan auto publish kan esoknya.. Macam Abam Kie cakap, kena ada stok post la..

    ReplyDelete
  4. I think i should praktis buat autopublish post supaya my blog sentiasa berupdate

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mia....tahniah2 mia...senang ada suto publish kan...mama pun semlm tak sangka buat entri sampai 11 entri dlm sehari...teruskan usaha...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  6. MV pula setiap hari autopublish 2 entry ..

    ReplyDelete
  7. wahh hebatnya kak miaa. sampai 8 entry.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >>> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete