Kira Jumlah Perkataan Entri Blog Di WordCounter

Friday, May 26, 2017

Kira Jumlah Perkataan Entri Blog Di WordCounter


Hah.... nak tahu tak? Kadang bila kita seronok menulis entri panjang di blog terasa pula nak kira berapa jumlah perkataan yang kita dah karang. 

Mia akan buka WordCounter di SINI dan paste kan semua karangan Mia. Sebagai contoh untuk entri tutorial ini, Mia kira jumlah perkataan di entri SINI.




Mudah nak kira. Jumlahnya 304 perkataan. Guna pc pun boleh. Guna smartphone pun boleh. Screenshot di atas diambil menggunakan handphone Mia.

** selamat mencuba.... (^_^)


6 comments:

  1. start mgu lepas dah kira jumplah perkataan dalam entri..
    paling minimum kena 300pth..kalau lebih 1k mmg best lah hihi

    ReplyDelete
  2. baru tau ada jugak word counter rupanya.. hahaha.. boleh la try guna application ni nanti. thanks for sharing kak mia :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum mia...wah !! senang mcm tu yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. Bila ada application macam ni, senanglah nak tahu berapa patah perkataan yang dah digunakan.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters May 2017