image Sesekali Buat Entri Berbahasa Inggeris - Mia Liana

Thursday, May 4, 2017

# Blog Matters # Tips

Sesekali Buat Entri Berbahasa Inggeris


Tajuk entri kali ini agak santai. Mia nak berkongsi kepada blogger-blogger melayu yang sememangnya kita sentiasa update blog dengan pengisian (content) berbahasa melayu.

Bagi Mia.. sebenarnya boleh kita pelbagaikan entri kita dengan selang selikan entri berbahasa inggeris yang mudah. 

Contoh yang Mia buat secara konsisten sekarang ini ialah entri bersiri Quote Of The Day. Nampak simple saja entri itu tetapi impaknya ada juga yang dapat pageviews (pv) banyak. Dalam erti kata lain, jangan anggap entri biasa macam itu tidak ada orang cari kat enjin carian (search engine).

Jom kita tengok entri Quote Of The Day mana yang paling popular di blog ini...

  1. http://www.mialiana.com/2015/11/quote-of-day-220.html
  2. http://www.mialiana.com/2016/05/quote-of-day-257.html
  3. http://www.mialiana.com/2016/05/quote-of-day-258.html
  4. http://www.mialiana.com/2016/05/quote-of-day-259.html
Entri yang biasa tapi ramai yang cari. Sekadar perkongsian di blog ini...

** kadang-kadang boleh juga mengarang entri personal dalam bahasa inggeris....

7 comments:

  1. tahniah Mia. Ranking semakin baik dari sehari ke sehari.

    ReplyDelete
  2. teringin jgk nak buat tp takut kna gelak..grammar tunggang langgng..haha

    ReplyDelete
  3. saya pun kekadang tiba2 buat entry dlm english.. base on mood.. saya singgah sis.. :)

    ReplyDelete
  4. pernah juga buat mcm ni..tapi x selalu

    ReplyDelete