image Buka Puasa Dinner @ Passionfood Cafe & Bakery Johor Bahru - Mia Liana

Monday, 28 May 2018

# Events

Buka Puasa Dinner @ Passionfood Cafe & Bakery Johor Bahru


Tak tahu nak buka puasa atau dinner di mana? Ada sebuah kafe... Passionfood Cafe & Bakery di Taman Pelangi yang menyediakan pakej Ramadhan Dinner Menu untuk anda. Lokasinya senang dan mudah dijumpai jika menggunakan aplikasi Waze atau Google Maps di smartphone. Dekorasi dalaman kafe ini berkonsepkan English Style yang cantik.


Mia dan Sofea berbuka puasa di sini pada hari Rabu lepas, 23 Mei 2018 bersama rakan blogger Johor atas jemputan media oleh pemilik kafe ini.

Pemandangan dari luar kafe

Pintu masuk kafe.

Pemandangan dalam kafe.

Suka sangat kerusi pink ni... Sweet...

Ada jual pelbagai kek.

Ada juga jual cookies dan muffin.


Jom kita tengok Ramadhan Dinner Menu. Hmmmmm.. nak order apa ya....


Ramadhan Dinner Menu

Price : RM50 per head


Starters (choose 1)
* Truffle Mushroom Soup
* Tomato Basil Soup With Cheesy Toast
* Soft Shell Crab Salad

Mains (choose 1)
* Say Cheese Chicken Burger
* Swedish MeatBalls
* Salmon Rice Bowl
* Seafood Aglio Olio

Sweet Endings (choose 1)
* Strawberry Snow
* Chocolate Hazelnut Mousse with Crunchy Crumbs

Drinks (choose 1)
* Ice Passionfruit Lemon Tea
* Salty Wildberries Lemonade


Teruja sangat Mia dan Sofea bila lihat menu yang menarik ini sehingga makan masa agak lama juga nak pilih yang mana satu. Semua nampak sedap. Dan akhirnya... inilah yang kami order untuk berbuka puasa...


Ice Passionfruit Lemon Tea dan Salty Wildberries Lemonade


Tomato Basil Soup With Cheesy Toast

Soft Shell Crab Salad

Say Cheese Chicken Burger

Salmon Rice Bowl

Strawberry Snow dan Chocolate Hazelnut Mousse with Crunchy Crumbs


Alhamdulillah.... menu makannnya yang cukup lazat, khasiat dan mengenyangkan. Bila dah selesai berbuka puasa, penuh perut ini. Memang sedap dan dengan harga RM50 ini terasa sangat berbaloi. Recommended dari Mia.


Menu lain yang di order oleh rakan blogger Johor... sempat juga Mia rasa sedikit... memang sedap... 

Truffle Mushroom Soup

Seafood Aglio Olio

Swedish MeatBalls





Selesai saja makan dan minum, cepat-cepat bergambar dengan rakan blogger JB yang lain sebagai kenangan. Oh ya... kat sini tidak disediakan surau tetapi boleh solat maghrib di masjid yang berdekatan.

Jemputlah berbuka puasa di Passionfood Cafe & Bakery Johor Bahru untuk rasa menunya yang unik dan best ini.... jom....




Passionfood Cafe & Bakery
No 71, Jalan Serampang,
Taman Pelangi, Johor Bahru.

No Tel : 07 3315330


Dibuka Sabtu hingga Ahad 
10.30 pagi hingga 11.00 malam

Tutup pada hari Isnin



** pilihan buka puasa.. dinner.. iftar...

9 comments: