image Ulangkaji Pelajaran - Mia Liana

Friday, 25 May 2018

# Family Matters

Ulangkaji Pelajaran


Hari ni dan esok cuti boleh Sofea ulangkaji pelajaran. Tengah musim exam.


Selalunya Mia akan suruh Sofea baca dan fahamkan sendiri mengikut topik dan kemudian Mia akan soal semula serta bagi penerangan untuk pemahaman yang lebih jelas.

Kalau Matematik, Mia akan minta Sofea buat latihan mengira di buku aktiviti tambahan.

Biasalah... sesi ulangkaji tidak lama, sekejap saja lepas itu sambung balik. Kalau berterusan akan cepat boring. Janji ada juga belajar...


** sedang pupuk minat Sofea untuk belajar...


12 comments:

  1. Kalau paksa pun tak jadi apa kan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. lebih baik sikit-sikit... asalkan ada juga belajarnya...

      Delete
  2. Betul ! Kalau berterusan belajar tu memang membosankan hehe

    ReplyDelete
  3. bagus macam musfirah sendiri pon luangkan masa ajar adik study teman dia study. actually bila ada orang yg teman mereka akan jadi lebih semangat

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mia...semoga sofea terus berjaya...

    ReplyDelete