image Tutorial Penggunaan Show / Hide Button Di Side Bar Blog - Mia Liana

Thursday, 3 November 2011

# Blog Matters # Tutorial

Tutorial Penggunaan Show / Hide Button Di Side Bar Blog

Baru-baru ini Mia ada buat perubahan sedikit pada paparan utama blog ini. Perasan tak? Mia ada menggunakan Show / Hide Button di ruangan side bar kiri dan kanan. Objektifnya adalah supaya blog kita nampak kemas dan tersusun. Hanya pengunjung yang berminat sahaja akan menekan Show / Hide Button untuk mengetahui maklumat selanjutnya.

Mia ada menggunakan Show / Hide Button untuk menyembunyikan ruangan Talk to Mia Here, Mia's Achievement dan Bloggers Community.



Coding untuk Ruangan Blogger Community


Test Coding
IT Youth Movement
Johor Bloggers
Geng GomoFM


Kepada yang ingin mencuba. Sila klik pada ruang coding, copy dengan Ctrl + C. Ubahlah ikut selera masing-masing. Selamat mencuba...

Diharap penggunaan button ini mampu memberikan keselesaan kepada pengunjung. Widget yang banyak dapat disembunyikan dan blog akan nampak simple tidak berserabut.

14 comments:

  1. try gak nak wat sblm nie. OoOoOo...mcm nie caranye. nanti try wat. tp nak kena plan dl :p tQ

    ReplyDelete
  2. terima kasih berkongsi...


    salam sis, tengs drop by my blog...awat tak follow sekali? huhu...

    saya follow sini terus...

    ReplyDelete
  3. @d0d0lhaah... dodol. senang2 nanti cubalah. tapi kena pandai susun kedudukan widget/objek dulu...

    ReplyDelete
  4. @wahida sama-sama. mia dah follow blog wahida. terima kasih follow mia balik... :)

    ReplyDelete
  5. @noraim sama-sama. boleh lah cuba terus nanti....

    ReplyDelete
  6. @Anak Wak Mail haah... dan tersusun. sedap mata memandang dan tak serabut.

    ReplyDelete
  7. @amranaiman color2 ni.. belum nak cuba lagi... tapi bagus cadangan ini. terima kasih ya...

    ReplyDelete