image Beli Benih Pokok Tomato - Mia Liana

Monday, 12 October 2020

# Gardening

Beli Benih Pokok Tomato

Dalam usaha untuk menanam serba sedikit sayuran dalam pasu, Mia beli benih pokok tomato pula. Setakat dah mula menanam tempohari, bayam brazil dan pegaga ada di SINI.

Kali ini nak cuba pula nak semai tomato. Beli di Ninso. Harapnya menjadi.


** hobi baru tahun ini.... gardening...


5 comments:

  1. saya pernah cuba tanam tomato tapi dari biji benih tomato hidup la..ade sekali aje dia berbuah tapi tak sempat besar buahnya da kena makan ulat..eee geram

    ReplyDelete
  2. hu hu... aida sedang tunggu anak pokok tomato aida membesar dgn jaya nyer, mia.
    ari tu cuba 4 biji benih. hmmmm... 1 je berhasil.
    then, last weekend cuba 3 biji benih, ada dah semua anak pokok kecik nyer.
    moga menjadik la keempat-empat nyer ni. in shaa Allah...

    ReplyDelete
  3. nak try juga tanam tomato tapi takut tak menjadi..hehe

    ReplyDelete