Bitstrips Mia Liana

Saturday, November 16, 2013

Bitstrips Mia Liana

Rasanya pengunjung pun dah perasan, kan? Yang sejak akhir-akhir ini, Mia rajin masukkan Bitstrips Mia ke dalam entri bila tiada gambar. Mia selesa dengan cara ini, untuk nampak lebih mesra dan pengunjung pun tidaklah boring. Entri pertama yang menggunakan Bitstrips ada di SINI.

Bitstrips itu adalah aplikasi yang Mia download dari PlayStore di smartphone Mia. Mula-mula kena buat avatar / ikon / kartun kita. Ikut sukalah nak muka, mulut, hidung, rambut, baju yang macam mana... Memang seronok sebab boleh buat komik sendiri. Buat dialog sendiri. Boleh tambah rakan-rakan lain yang ada Bitstrips  uga.. Boleh share ke mana-mana laman sosial lain.. antaranya Facebook, Photo Editor, Twitter, Instagram dan aplikasi lain.


Jadi Mia gunakannya untuk jadi penghias entri blog ini. Nampak sweet, tak? Harap tidak boring dengan kartun Bitstrips Mia ya...

anjakan paradigma... berblog dengan Bitstrips ni....

45 comments:

  1. hehehe..tau dah...sy pun guna bistrips nie kak...tapi taklah masuk dalam blog...boleh jugak jadi penghias blog kan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp betul tu ida. di kala takde idea nak buat entri... bila letak gambar bitstrips ni terus ada idea...

      Delete
  2. Bitstrips membuatkan hari hari kita ceria. Cehhh .

    ReplyDelete
  3. Saya ada guna juga,mmg best.ble buat mmg senyum sdri je.hihi

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. haah... BL... musim bitstrips sekarang ni....

      Delete
  5. Tak boley nk install pulsk app ni kak mia..huhu

    ReplyDelete
  6. Penuh dh org guna apps nih... Sy msih x install...sbb x berapa nk mnat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah.... mana tahu... jatuh hati lepas ini...

      Delete
  7. cik pon suke gune bitstrips kat blog...So kengkawan tak bosan bace entry berjela-jela kan..

    ReplyDelete
  8. zam pun sjk mula2 guna bitsrips hr tu, dh terfikir nak gunakan utk blog.. utk gambarkan situasi yg berkaitan dgn entri.. fikiran blogger ni sama kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang skit zam... idea nak update blog akan ada kalau tengah blank...

      Delete
  9. akak pun dah apps bitstrip guna blackberry...teruja jap...hihi

    ReplyDelete
  10. adeh...
    nk buat jugak..
    tp x braper kreatif sgt..
    hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat je la shark... komik tu siap2 ada. tinggal pilih je. avatar tu yang kita kena buat sendiru. sofea pun ada satu...

      Delete
  11. akak jugalah tak pandai2 nak benda cenggini

    ReplyDelete
  12. Macam cantik jerk. macam comel jerk.. hehe

    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/11/live-forum-kekeluargaan-selamatkah.html

    ReplyDelete
  13. mcm2 apps yang ada sekarang ni utk memudahkan kita kan.. hehe

    ReplyDelete
  14. Seronok baca komik2 bitsrips rekaan sendiri ni.. Hehe.. Tapi belum ada smartphone nak donlod.. Huhu..
    Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
  15. kak. saya download ni, tapi xboleh guna laaa. saya click nak buat comic, tp xjadi pape pun. hmmmm. jeles tgk org lain pkai bitstrips.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah buat avatar sendiri ke blum? Lepas tu... baru boleh buat komik sendiri..

      Delete
  16. Eraz pun ada buat Bitstrips ni.. Tapi jarang-jarang leh main.. Hehe..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.