Makin Menjadi-Jadi Nampaknya

Sunday, January 19, 2014

Makin Menjadi-Jadi Nampaknya

Buat menyirap darah je bila komen anonymous terlepas dan terpublish ke ruangan komen. Padahal sepatutnya dikuarantin dalam ruangan komen spamming. Makin menjadi-jadi nampaknya...


Dah tak ada kerja lain, asyik nak buang ini sahaja. Kadang ada juga komen anonymous dari orang luar bertanya sesuatu di blog ini. Kadang dari pelajar ipts/ipta atau pengunjung dari enjin carian.

Hmmm... Dalam proses pertimbangan sama ada nak benarkan atau tidak anonymous boleh komen.

bahaya juga komen anonymous yang kategori spamming ni... kadang disertakan dengan malware.... huhuhu...

55 comments:

  1. saya tak benarkan langsung kak. Alhamdulillah, so far tak pernah dapat komen anonymous lagi

    ReplyDelete
  2. Tak pernah pula blog saya diterjah anonymous ni.

    ReplyDelete
  3. Hari2 bro dpt...tpi nasib baik tapis dulu sebelum post komen..

    ReplyDelete
  4. aahh..spam tu dah beribu2 sha rasa..ntah la kdg komen ntah apa2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memanjang spam itu la masalahnya.... huhuhu

      Delete
  5. dah lama tde komen cm ni...tak nak ade dahh

    ReplyDelete
  6. kalau tak penting tak payah la kak...takut virus tak tentu je...

    ReplyDelete
  7. saya dah balik balik dapat komen dari anon nih. oke ada satu hari tu, boleh pulak terpublish semua anon, pasal dah lama xonblog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduiiii... boleh pengsan kalau dah terpublish tu...

      Delete
  8. assalamualaikum mia....betul tu kekadang mama pun selalu dpt tapi terus delete jer malas nak layan...

    ReplyDelete
  9. Betul tu. Zumal pun penah kena masa blog lama zumal. Masa tu tak paham sangat. Sekarang dah berjaga-jaga.

    ReplyDelete
  10. isk cik akak memang rimas dengan makhluk tu kak mia...hihi...
    entah apa yang dia orang komen...
    Tapi satu makhluk dok promosi entah apa..huhu...
    terus block..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. makhluk yang tak bernama ni.... wat tensen je...

      Delete
  11. Sy trus sekat je... Mls nk serabutkn kpla... Pnt nk tapis...

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. penat tau... asyik nak delete saja.... huhuhuhu

      Delete
  13. Banyak jugak komen anon cani.. Spam sesajer.. Bengang jer kekadang.. Huhu..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Selalu je anon ni masuk dalam blog kiera. Haihh, sabar jelaa :3

    ReplyDelete
  15. sy xpnh dpt komen2 drp org xde nama ni...xtahu la sebab memang dh setting ke atau sebab entry2 sy dorg x minat hahahaha...blog suam kuku la kata kan..kikiki

    ReplyDelete
  16. tak pernah lagi dapat mcm tu..mintak2 jgn laa..

    ReplyDelete
  17. heheheh ... block je ... sebab memudaratkan bila dia dh mendarat .. almaklumlah dr planet yang tak dijangka ..

    ReplyDelete
  18. Mmg makin menjadi2.. saya yg blog picisan ni pun ada juga komen2 spam yg mcm tu bila buka ruang spam kat dashboard comment tu...

    ReplyDelete
  19. Tak naik di spam, jadi anonymous pulak dia. Banteras habis-habisan.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.