Tanah Runtuh Di Lebuhraya Mahameru Kuala Lumpur

Tuesday, January 7, 2014

Tanah Runtuh Di Lebuhraya Mahameru Kuala Lumpur

Malam ini Mia sedang menghadiri event di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur, tertunggu juga rakan sejawatan satu kementerian belum sampai lagi. Tiba-tiba Dennis call Mia, ada tanah runtuh di Lebuhraya Mahameru. Ramai yang terperangkap jadi tidak boleh sampai ke sini. Alahai kesiannya... nampaknya kami yang ada perlu wakilkan MOA dan MARDI untuk pengambilan Anugerah 5 Bintang MGPWA.

Bila Mia cari di google nampak gambar ini...

Sumber : SINI

Memang teruklah. Ini dah kali kedua kejadian tanah runtuh berlaku. Memang patutlah tak boleh sampai sini sebab tanah runtuh berlaku di lereng bukit Lebuhraya Mahameru menghala ke Jalan Tun Razak petang tadi mengakibatkan kesesakan lalulintas.

Tidak mengapalah. Ada juga jemputan lain yang belum sampai ke sini termasuklah VIP. Mungkin akan hadir lambat.

akan update event ni kat blog nanti....

31 comments:

  1. Mmg jem sungguh jln ni.. sengsara bg kereta2 yg terperangkap.. semoga dipermudahkan semuanya.. aamiin,

    ReplyDelete
  2. terkejut qila baca entry nii. Baru je tengok berita :(

    ReplyDelete
  3. semoga kita dalam lindungan ALLAH SWT. :)

    ReplyDelete
  4. melalui berita tadi, katanya kemungkinan jalan akan ditutup sebab masih ada pergerakan tanah yang berlaku

    ReplyDelete
  5. hujan lebat kan sebab tu tanah runtuh..aduihh jammed pun mesti lama tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun... diorang ada yang patah balik, tak jadi datang...

      Delete
  6. Tadi pn tgk dlm berita. Dpt tau pn dari fb mulanya. Terperangkap habis semuanya.

    ReplyDelete
  7. sepatutnya lereng bukit tu dah lama di baiki since runtuhan yang pertama lagi tapi tak tau kenapa takde apa2 tindakan pun oleh pihak2 tertentu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... patutnya amik berat pasal hal ni...

      Delete
  8. musim hujan juga kt kl ni skrg... mmg tak heran blh berlaku mcm tu..

    ReplyDelete
  9. kejadian yang tak dijangka....hope semuanya ok........

    ReplyDelete
  10. kat muazam ni pun runtuh juga hari tu, terperangkap la kitorang tak boleh kemana2..sekeliling semua banjir..

    ReplyDelete
  11. dulu pernah stuck kat sini masa runtuhan yg pertama.
    rasa seksa gila duduk dalam kereta. baca satu novel 300 muka surat pun boleh habis.

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.