Tukar Setting Who Can Comment

Monday, January 20, 2014

Tukar Setting Who Can Comment

Ternyata hati ini dah tidak boleh tahan dengan komen-komen dari Anonymous. Sebabnya sudah makin menjadi-jadi. Terpaksa jugalah tukar setting Comment 》Who Can Comnent di dashboard blogger. Maksudnya kebenaran akses untuk siapa yang boleh komen di entri blog kita.


Sebelum ini Mia pilih Anyone tetapi kali ini Mia terus tukar kepada Registered User.  Supaya tiada lagi komen dari Anonymous. Harapnya masalah ini akan selesai. Kalau ada pengunjung yang ingin menghubungi Mia, bolehlah klik pada Contact Me di atas.

tarik nafas lega....

46 comments:

  1. Dah start ke Mia? Maksudnya saya boleh comment lah yek...thanks Mia ;)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...wah mama pun boleh komen ke ni...

    ReplyDelete
  3. memang lebih selamat kalau kita tukar kepada Registered User Kak Mia...

    ReplyDelete
  4. Seb baik bule... Kalau follower tu kira registered used ke?

    ReplyDelete
  5. Kita masih bertahan dengan anyone..tapi memang agak stress dengan anonymous!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia dah tak larat lagi dah ni... tak leh handle...

      Delete
  6. wan pun dah buat macam ni..kalau buat anyone..banyak masuk komen yang mengarut..

    ReplyDelete
  7. Satu masa PC pun kena tukar jugalah kak mia..

    ReplyDelete
  8. ohh...kalau akak nak komen menggunakan hphone kena inform Mia nie takut tak boleh komen nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok... mia cuba komen blog kak sukma guna handphone... masih tak leh...

      Delete
  9. Sy dh lama guna setting ni.. Sbb tak.nk diggu cik anony ni lah..

    ReplyDelete
  10. mari kita tukar ramai2 utk lebih selamat.. :-)

    ReplyDelete
  11. Langkah yg bagus untuk keselamatan blog..

    ReplyDelete
  12. Setuju sangat.. Kekadang diaorang guna robot jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni jam... dah banyak sangat robot kat luar tu...

      Delete
  13. Bagus juga mcm tu ye... thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  14. ooo..mcm tu ker? maknanya klu kita x dpt komen dr hp mmg bukan registered user?

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.