Berat Dan Tinggi Kami Bertiga

Saturday, March 15, 2014

Berat Dan Tinggi Kami Bertiga


Aktiviti semalam petang, selepas selesai beli barang keperluan dapur kat dalam Giant, sebelum turun ke tempat parking, boleh pula tersangkut pula kat mesin timbang. Ada dua pula kat Giant Skudai ni. Mula-mula Sofea timbang dulu, selepas itu Suami Mia dan yang terakhir Mia.

klik pada gambar untuk besarkan

Malunya... bila tengok berat Mia. Tapi ini dah kira ok lah juga. Sebelum ini, 78kg. Ada penurunan sedikit sekarang ini. Seronok juga timbang kat mesin ini sebab boleh cetak sekali laporan tinggi, berat dan BMI.

Sebelum guna mesin yang ini (kat pintu keluar giant), Suami Mia ada timbang sendiri kat mesin lain (kat tempat permainan kanak-kanak). Bacaan ada beza sedikit. Tapi lebih kurang sama juga.

Nak kena kuruskan badan nampaknya. Dah lama tak swimming ni... Huhuhu...

kalau kaum adam tak kisah sangat....

27 comments:

  1. Wah, kak Mia tinggi juga orangnya. Saya kurang dari 160 je.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak delah tinggi sangat... selalu rasa macam pendek bila jalan dengan suami... huhuh

      Delete
  2. Haaa.. lama dah tak pergi check berat kat Giant... last time my weight is 78-79... sekarang tak tau lah... 163cm height? waaa patutlah nampak macam kecik jer uncle gedek dalam gambar... hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergilah check... mia nak tahu juga... heheheh

      Delete
  3. Berat kiera same macam sis Mia , cuma kiera ni pendek .... nampak sangat gomoks :(

    ReplyDelete
  4. untuk mia..range ideal perlu kurang 3 shj , tak la ketara sangat kan , tak susah sangat nak capai cuma harus ada disiplin pasal pemakanan dan sedikit senaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... skit lagi je ni... tengah berusaha..

      Delete
  5. tag tinggi tu lebih kurang sama dengan akak..tapi tang berat tu akak kurang sikit......hihi..but now nak kene turun berat lagi....

    ReplyDelete
  6. saya pun suka timbang guna mesin mcm nie, sekurang-kurang nya ada kertas rujukan kita boleh simpan.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Lama nih x timbang..rasa mcm turun je lagi.. Tpi sihat juga badan kluarga kak mia ea.. Xpe.. Brt bdan je tu, yg pasti sihat tu insha Allah dgn Ephyra kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia masih lagi setia dengan ephyra... suami mia yang minum slimfast diet...

      Delete
  8. Wah siapa yang kat tepi kiri tu...tinggi 189cm berat 103kg....Selamat menyahut cabaran slim fast diet...oleh my beauty herb

    ReplyDelete
  9. lya plak susahnya nak tambah berat badan nie

    ReplyDelete
  10. sekarang pun dah makin bertambah berat badan..nak excecise??tak dan la...jawapan selamat..hehe...leoas ni boleh la turun lagi kak mia..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Kak Mia...tinggi jugak Kak Mia kan...Diana nak tambah tinggi ni sbbnya rendah..hehe..sekali sekala timbang berat ni best jugak...

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mia...semuanya ukur ketinggian yer...:)

    ReplyDelete
  13. As salam..tak pernah cuba mesin tu..boleh try ni :-)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.