Masih Lagi Belajar Tentang Blog

Saturday, March 22, 2014

Masih Lagi Belajar Tentang Blog


Sebenarnya... dan sebenar-benarnya Mia ini masih lagi belajar tentang blog. Dunia blog terlalu meluas yang boleh diakses 24 jam melalui internet. Jangan terkejut ya... ilmu di dada ini tidaklah sebanyak mana. Masih ada lagi yang kosong.

Setiap blog ada niche, keunikan dan kelebihannya sendiri jika dibandingkan dengan blog lain. Setiap kali berkunjung ke mana- mana blog otai yang hebat selalunya Mia akan lepak dan baca dulu beberapa entri yang menarik. Kalau rajin, Mia akan tinggalkan komen. Kalau internet lambat macam siput, makanya Mia akan jadi silent reader saja. Blog-blog lain pun Mia ada terjah juga ikut mana yang termampu.

Selalunya bila waktu malam Mia barulah dapat luangkan masa yang agak lama sedikit untuk aktiviti blog. Sebelum tidur, akan belek beberapa blog otai yang hebat... dan baca entri yang lama. Ibarat kita sedang baca novel... macam itu lah yang Mia buat.

Baca dan terus membaca... menambahkan ilmu di dada sambil praktikkan mana yang boleh untuk memantapkan blog ini.

sekadar luahan... nobody is perfect in this world...

47 comments:

  1. Assalamualaikum kak mia.. samalah.. sheila pun tak habis belajar pasal blog lagi. hihiiii ~~~

    ReplyDelete
  2. Wah cik akak kutip sikit ilmu dari kak mia nie hihi

    ReplyDelete
  3. Akma pun sama kak mia...kita sama2 belajar dimna kkurangan yang perlu kita baiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp akma... belajar dan terus belajar...

      Delete
  4. Mia baca dan study blog otai.. saya baca dan study blog Mia... ok la tu... hahahaha... Cuma masalahnya, oleh kerana menulis bukan bakat sebenar saya... nak cuba tingkatkan kebolehan menulis ni rasa sangat mencabar... mungkin sebab tu saya suka penulisan cara santai macam Mia... tapi tu lah yang santai-santai lah, ada tulisan Mia yang tak santai tu cuba jugak saya nak ikut..cuma rasanya belum sedia... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu wafa... mia pun dulu tak pandai menulis. lama2 bila ada feeling dan boleh menulis terus... idea datang dengan sendirinya..

      Delete
    2. maknanya... tak perlu ada bakat? boleh belajar? that's a good news... insyaAllah belajar sungguh-ungguh untuk boleh menulis dengan baik :D

      Delete
    3. betul.... bila kita dah banyak membaca walaupun di blog2 orang lain, secara tak langsung kita juga akan boleh menulis dengan sendirinya....

      Delete
  5. This is a life long learning process. Kambateh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp... it's true SD.... neverending study... hehehe

      Delete
  6. samalah kita Mia..ilmu ni kan terlalu luas..

    ReplyDelete
  7. Belajar dan terus belajar tentang blog ni.. ;)

    ReplyDelete
  8. Masih terus mencari dan menggali lagi...

    ReplyDelete
  9. Still keep moving dalam mencari ilmu berblogging :)
    Aisyah pun banyak juga kelemahan dalam berblogging ni. Kene byk tahu lagi ni!..ilmu masih cetek. Kurang ilmu di dada la katakan. Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. moving on and on... takpe.. pelan2 la ya... tq dear..

      Delete
  10. assalamualaikum mia...mama lni agi la... masih banyak ilmu lg yg perlu dipelajari...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... sama2 la kita belajar ya..

      Delete
  11. Kalau kita pandai ada orang lain lebih pandai...semua ilmu didunia tak akan habis untuk dipelajari...teruskan belajar sehingga nafas yang terakhir. Belajar kerana Allah akan mendapat pahala..apa lagi jika ilmu itu dapat diajar, diturunkan dan dikongsi bersama-sama umat manusia....lebih besar ganjaran pahalanya. Hati bersih iklas kerana Allah S.w.t. tidak untuk menunjuk2 dan kedekut ilmu. Alhamdulillah syukur. Amin x3

    ReplyDelete
  12. Saya lagi baru sgt bertatih... semoga terus sukses Mia.. ;)

    ReplyDelete
  13. Apa2 ilmu pun tak kan pernah hbis kita bljr sbnrnya... Setiap hari kita akan bljr.sst yg baru... Bljr dan terus bljr smpai akhir hayat kerana Ilmu Allah tu Maha Luas...

    ReplyDelete
  14. sama lah kita kak miaaa <3 but u're my inspiration hehehehe. Suka tengok kak mia update. Takpernah tinggal blogger <3333 bagus!!!! Jgn berhenti sekerat jalan ye kak miaaa!!! Go go go :D hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh touchingnya.... thanks sangatttttt tau qilah. tengah usahakan ni...

      Delete
  15. Emm betul tu mia..selagi kita hidup..selagi kita perlukan ilmu..sampai bila-bila pun menda ni akan kita belajar...

    ReplyDelete
  16. betul tu kak, ilmu nie mmg luas, setiap hari ada sahaja ada ilmu baru yg kita belajar...

    ReplyDelete
  17. belajar dan terus belajar..perbaiki sikit demi sedikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. lya... takkan habis ilmu belajar ni...

      Delete
  18. Assalamualaikum Kak Mia...jauh perjalanan luas pandangan...macam tu lah dunia blog kan Kak Mia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam diana.. yupp.. macam tu la..

      Delete
  19. Ilmu ni xpena abis, sebnyk mana pun di timba, masih ada lagi yg mnanti. hehe,, kehidupan kita ni mmg ntuk mcari ilmu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang zara... belajar dan terus belajar...

      Delete
  20. belajar dan terus belajar demi untuk kejayaan :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.