Mula Guna Produk Cetaphil

Friday, August 15, 2014

Mula Guna Produk Cetaphil



Masa menginap di Seri Pacific Hotel, Kuala Lumpur tempohari, Mia ada tukar kepada produk farmasi, Cetaphil yang lebih selamat untuk kulit muka. Sebelum ini Mia pakai produk melayu biasa untuk penjagaan muka (skin care). Rasanya dah tak sesuai lagi dah bila dah tak ada kesan. 

Muka Mia tidaklah teruk sangat, cuma agak berjerawat dan ada kesan parut. Tetapi selepas melalui satu rawatan kulit muka intensif (kulit muka jadi kering), Mia betul-betul perlu jaga kulit muka dengan produk yang tiada bahan kimia, selamat, sangat lembut dan boleh memberi kelembapan pada kulit.

Setelah mendapat cadangan dari farmasi, akhirnya Mia terus beli cleanser dan moisturiser Cetaphil.

Setakat yang Mia dah guna sejak kelmarin, rasanya sesuai. Bila waktu siang, Mia guna moisturiser dan sunblock. Bila waktu malam, Mia hanya guna moisturiser saja. Buat masa ini Mia tak pakai apa-apa bedak. Perlu tunggu kulit muka pulih sepenuhnya dalam beberapa hari lagi.

suka guna ni... sangat lembut pada kulit... (very mild to skin)

31 comments:

  1. morning kak mia..petama kali lya dgr nama produk ni.hrp2 brkesan la ya

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kak Mia..Diana pn pertama kali dengar nama produk ni..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum mia....pertama kali dengar produk ni...:)

    ReplyDelete
  4. bagus kak bila guna product yang takde chemical nie..saya pun sekarang ni guna product dari farmasi je..

    ReplyDelete
  5. Kita pun pernah pakai ni kejap kak , lepas kulit muka da ok terus stop. Hiksss.

    ReplyDelete
  6. tak pernah dengar lagi produk nih.. produk yang tak de bahan kimia memang bagus.. kekadang kulit wajah kita sensitif dengan bahan kimia nih..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak mia, wahh macam best je. sheila punya muka dah kembali kering sejak habis pantang. rasa tak konfident nak keluar jumpa orang. rasanya nak tukar produk kecantikan muka. masa pregnant sheila pakai safi balqis perfect 10. muka dah tak sesuai pada muka kot. Jerawat jeragat macam tak hilang2 je ni =________='

    ReplyDelete
  8. mcm best he
    MG pun tgh crik produk baru utk face care ..hoho
    kulit kering nanti cepat berkedut, so make sure kulit muka korang yg kering tu cepat2 carik skincare yg sesuai bagi moist ea :)

    ReplyDelete
  9. dok cari gak kt farmasi dkt2 rumah tp x jual

    ReplyDelete
  10. Hihi saya pun guna cetaphil jugak sebab tak tahan dgn jerawat dkt muka. Sakitttt T.T jadi terus google, dan ramai blogger2 syorkan cetaphil ni. Dah lebih 7 bulan pakai mnde ni. Kawan pun ckp kurang dah jerawat kat muka ni :D

    ReplyDelete
  11. tengah cari untuk hilangkan jerawat kat muka jugak .. boleh try lah produk ni.

    ReplyDelete
  12. Saya pengguna Cetaphil Body Wash, Cleanser & Moisturizer. Semua best! ;)

    ReplyDelete
  13. masa sekolah dulu pernah guna..produk ni bagus untuk masalah jerawat dan kulit sensitif :D

    ReplyDelete
  14. i'm also use this ....
    sbb mls nk pk nk pakai produk ape ... just guna ni utk lembabkan kulit ...

    siap mandi pun guna cleanser tu ....
    tp harga die .. hehehe boleh tahan la

    lg 1 sgt bgs sbb moisturizer die tak block liang roma dan menyebabkan jerawat ....

    ReplyDelete
  15. Pertama kali dengar produk ni..nad sekrg minum ephyra je..alhamdulillah ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ephyra memang bagus untuk bertindak dari dalaman. luaran pun kena jaga juga.

      Delete
  16. first time dengar produk ni..semoga memberikan kesan positive pada kulit

    ReplyDelete
  17. saya guna produk ni..sangat berkesan..sebab dulu muka sangat teruk jerawat

    ReplyDelete
  18. pernah try this produk. not suitable for me

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.