image Downgrade Ke Plan UMobile HERO P38 - Mia Liana

Tuesday, September 26, 2017

# Entertainment Matters

Downgrade Ke Plan UMobile HERO P38


Tengahari tadi Mia pergi ke UMobile Taman Molek untuk downgrade ke plan HERO P38 line handphone Mia ni. Sebelum ini Mia guna plan P70. Pagi tadi dah call customer service nak downgrade plan. Rupanya hanya boleh untuk upgrade plan saja. Untuk downgrade kena pergi ke UMobile.



Lega. Plan baru P38 diaktifkan jam 2.23 petang tadi. Rasanya tak banyak Mia guna data internet dalam sebulan paling banyak pun 5GB. Jadinya adalah lebih menjimatkan jika Mia tukar ke plan yang lagi murah.

Yang penting, unlimited call untuk semua telco. Kalau outstation jimat nak buat phone call. Mana-mana pun boleh wifi sekarang. Lagipun Mia jarang nak tengok youtube atau movie online dari handphone.


Sebelum : P70
Selepas : P38



** pentingkan keperluan.. bukan kehendak...


6 comments:

  1. Macam murah je ni berbanding redone.. kos2 lain tak ada? RM38 je ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... kos akan bertambah kalau guna sms atau topup pelan data (jika data sedia ada dah habis)

      Delete
  2. jika tak byk guna better downgrade kan.. kat jb laju ye umobile..

    ReplyDelete