image Telenovela : Rosalinda - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Thursday, 9 December 2010

# Entertainment Matters

Telenovela : Rosalinda


Do you still remember this telenovela was once famous and popular on TV3? Really have a big impact who watched this telenovela. Everybody was talking about this lovely girl named Rosalinda. Actually I really admired her character. She was so nice and sweet. 

I was too fanatic about this telenovela until I can really sing and memorized the theme song. To what a surprise, at first my tounge a bit twisted. Practice make perfect and finally I can sing properly. I also love to sing Korean and Japan song too.. Opsss.. finally you know my hobby. Cannot hide anymore...

Let's have some fun with the videos. zasss...



Why not you have a look on this and give yourself a try...



So, right now how do you feel? It's very nice singing other languages... a bit different but interesting. All the best...

55 comments:

  1. best telenovela ni. dulu selalu tengok. hehe

    ReplyDelete
  2. wah.. dia memang cantik. Sy lebih minat lakonan dia dlm maria mercedes << betul ke tajuk ni. Lbh krg cmtu la tajuknya

    ReplyDelete
  3. Myra pun layan gak citer nie.. lagu best, pelakon pn best..

    "Rosalinda Ayamorrr".. :)

    ReplyDelete
  4. cite ni adik hambe suke..hambe minat "rubi"

    ReplyDelete
  5. owh cte masa sklh dulu2..mg layan ja nie..haha

    ReplyDelete
  6. dah lama tak tgk cita ni taw..best..
    dulu byk crita latin skrg ni dah byk pula cita dr indon kan..

    ReplyDelete
  7. salam.

    terima kasih kerana sudi follow saya. nanti saya datang lagi.

    ReplyDelete
  8. rindu cite nih...mase zaman2 de...best!

    ReplyDelete
  9. rosalinda agak lama gak cite dia...ada dekat 8-9 tahun yang lalu?^^'

    ReplyDelete
  10. heheh suka jugak citer ni dulu...kak mia rekod la suara kak mia nyanyi lagu ni...hehehehe...

    ReplyDelete
  11. haha cite lama zaman remaja... ingat lagi cite ni famous.. sampai Bush punya anak saudara nak gorat dgn Thalia tapi gagal...

    Thalia mmg bintang yg terbaik !!!!

    Maria Mercedes, Rosalinda.. huhu

    Rosalinda saya suka laki tua tu yg jual bunga n last dia mati kena racun..

    ReplyDelete
  12. Citer lama ni. Tadi bru dok bersembang ngan kwn pasl citer telenovela ni. Kami lupa apa tajuk telenovela yg Thalia berlakon ni. Bila k.mia post kat sini, baru teringat balik. Hehehe...

    ReplyDelete
  13. dulu sumer pakat nk crk bf hndsome cam fernando jose..hahahah

    ReplyDelete
  14. @Miza Yusof memang best sangat... mia tengok tak miss pun..

    ReplyDelete
  15. @THE LEKAT LEKIT STORY sebab dia sangat cantik dan menawan... ayu pun ya... maria mercedes memang best juga...

    ReplyDelete
  16. @DILA AMER sapa yang kata tak best tu...xtahu lah mia nak cakap apa...

    ReplyDelete
  17. @tiefazatie ooo minat juga ya... ramainya minat citer ni...

    ReplyDelete
  18. @Anisa Hang Tuah kalau tak cun tentu xde yang nak tengok... heheh :)

    ReplyDelete
  19. @M y M y bila dah banyak indon rasa macam muak pulak... :)

    ReplyDelete
  20. @al-lavendari sama-sama... senang2 datanglah sini lagi ya...

    ReplyDelete
  21. @KiN mia pun memang rindu.. kalau nak tengok balik kat mana ya...(tengah fikir ni)...

    ReplyDelete
  22. @grOundnUt haah..memang lama pun..tapi citer ni xlekang dek usia...

    ReplyDelete
  23. @Noona uikkkk suara ke? ala malulah...nanti karang orang akan samakan dengan cik shida pula...

    ReplyDelete
  24. @Secret Drifter tu la pasal, cian tak dilayan. Thalia memang pelakon handal. apa pun mia memang suka bunga :)

    ReplyDelete
  25. @nadia uikkk hehe... maknanya ada chemistry dengan mia ni.. :)

    ReplyDelete
  26. @nazirulhazwan~ uikkk... rosalinda mana tuh.. anak pak habib ke anak pak abu... ni mia citer pasal rosalinda anak Xavier....

    ReplyDelete
  27. @kimchisu uikkk mia pun suka sangat kat dia juga dulu... Fernando José Altamirano del Castillo

    ReplyDelete
  28. menarik citer ni..tapi masa tu Omu jarang tengok..huhu..rasenyer sbb duk asrama...

    ReplyDelete
  29. best giler citer ni dulu . sanggop ponteng kelas ptg sekali sekala . haha

    ReplyDelete
  30. hehe kak mia...
    cita ni mmg feberte keluarga fatin hehe
    time waktu cita ni ada
    smua pakat dok depan tb hehe
    fatin suka sgt tgk cita ni hehe

    ReplyDelete
  31. akak!org minat giler cte nie dulu!mesti awal2 dok tercongok depan tv...ehhehehhe!

    ReplyDelete
  32. @Omu Rice tak dapat dinafikan lagi.. memang sangat menarik...

    ReplyDelete
  33. @Siti Wardah wahhh dahsyatnya... sanggup ponteng kelas... kuat betul pengaruh citer ni..

    ReplyDelete
  34. @Sachi Asukai wahhh.. ni mesti masa iklan tak tukar channel lain.. sama lah kita...

    ReplyDelete
  35. Paling best dia punya entry muzik and video ...nice @.@

    ReplyDelete
  36. rosalinda memang femes masa time Sya matriks dulu. tapi Sya tak follow cerita ni. Cerita Betty Sya follow lah, sebab tak sabar tunggu dia cantik.

    Thanks sudi follow blog Sya =D

    ReplyDelete
  37. @Megat Shah uikkk best2... kaum lelaki pun ada juga..ingatkan perempuan aje... caya lah!

    ReplyDelete
  38. @Sya Isya terima kasih..betty pun mia suka tengok.. :)

    ReplyDelete
  39. sangat suka gila cerita ni. Rosalinda gorgeous, hero hensem.

    Rubi pun sy minat gak. ^^

    ReplyDelete
  40. haha..
    the best citer..
    last telenovela yg ezzatie tengok mmg x leyh nak miss..
    lpeas abez jer rosalinda da x tengok lagi da citer lepas tu..
    citer ni bez giler..
    raser maam baru jer abez tengok semalam..

    ReplyDelete
  41. Tu laa citer ni mmg best sangat2...nasib aku dah beli dvs telenovela Rosalinda ni so boleh layan bila2 masa...lagunta best, Rosalinda cantik sangat, Fernando Jose hansome so mmg ssuai laa mereka berdua tpi di alam reality mereka bawa haluan masing2..hiks hiks...dulu2 zaman kecil slalu nyanyi "Rosalinda Ay amor". Bukan aku sorang jerr laki yg suka citer ni member2 laki yg lain pun suka hehehe...

    ReplyDelete