image Google PageRank 2 Orang Pengkomen Tegar Telah Naik - Mia Liana

Monday, 18 February 2013

# Carta Pengkomen Tegar # Community

Google PageRank 2 Orang Pengkomen Tegar Telah Naik

Google PageRank 2 Orang Pengkomen Tegar Telah Naik

Rasanya tidak terlambat untuk Mia ucapkan tahniah buat blogger Lisa atau lebih dikenali dengan nama Sa Mic dan Paly yang baru-baru ini telah pun naik Google PageRank (PR) blog mereka.

Bukannya senang nak naikkan PR blog. Tapi mereka berdua ini rajin betul join segmen dan tinggalkan komen di mana-mana blog terutama sekali blog Mia ini. Mereka berdua juga merupakan pengkomen tegar blog Mia.

Sejak blog Mia dah PR3, Mia berhasrat nak adakan Carta Pengkomen Tegar secara bulanan pada tahun 2013. Nak bantu blogger-blogger lain yang PR nya di bawah 3. Tidak rugi kalau komen di blog Mia...

Salah satu tips yang mudah untuk naikkan PR ialah komen di blog yang PR nya lebih tinggi. Lebih-lebih lagi kalau dapat backlink hidup selama sebulan di laman utama blog ini (seperti yang Mia buat di widget pengkomen tegar bulanan yang ada di side bar blog ini).

Paly blogger baru, yang tidak sampai 3 bulan berblog telah pun naik kepada PR2 dan Lisa pula telah naik ke PR3. Kena maintain PR ni, kalau tak, boleh jatuh nanti. Teruskan berblog dengan berhemah. Nak tinggalkan komen di blog orang pun haruslah bijaksana. Jangan nanti dianggap spam pula.

Kepada yang ingin check PR blog masing-masing, boleh check di sini, http://www.prchecker.info

suka bila rakan blogger lain berjaya...

88 comments:

  1. wah, btol2 surprise ni..mmg btol, kalau ade backlink kat blog pr tggi, dpt juice link untk naek kan pr sndiri wlaupun juice link ni skit jer tp mmbntu :)

    thx kak mia, paly akn terus berblogging dgn berhemah dn kak mia pun terus kan berblogging ^_^

    ReplyDelete
  2. Hebatnya semua PR tinggi2.. Saya jugak yang rendah.. huhu

    ReplyDelete
  3. "Salah satu tips yang mudah untuk naikkan PR ialah komen di blog yang PR nya lebih tinggi"

    morning, assalam kak mia ;)
    ah'ah, kak akma (akmaomar.com) pernah bagitau benda yang sama juga.
    terima kasih kongsi tentang ni ya kak mia ;)

    ReplyDelete
  4. saya tak paham dengan benda yang spam ni akak, cane kekadang komen orang kat blog kita bleh jadik spam ea?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab bila komen bertalu2... nanti akan masuk ke ruangan spam. melainkan blogger tu kenal kita, jadi dia akan publish kan komen. kalau dia tak kenal. dia boleh anggap kita ni spam komen... huhuhu

      Delete
  5. slm sis morning!mmg sy akui ms blogwalking jgnlah kedekut nk tgglkan komen,itu tandanya kite menghargai pnt lelah kwn kuarkan idea utk hslkan entri(bkn utk yg copy paste tau).

    sy sdri ckp suka tgglkan komen,klu 1st entri tu terlalu jiwang,kutuk org itu org ini,sy skipped n pergi older entries,mgkn ada 1,2 entri dorg yg mnrk utk sy komen ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... terima kasih di atas perkongsian dan pengalaman alea ;)

      Delete
  6. wahh..terbaik!
    all the best k.mia bkn senang nk dpt pr3.
    nk try cek jgk laa hehehe!!

    ReplyDelete
  7. saya baru check .. pr saya 3/10. macam tak percaya pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow... tahniah ya. senang lah nak dapat search traffic nanti...

      Delete
  8. Thaniah untuk mereka dan kak mia jugak...

    ReplyDelete
  9. Tahniah..semoga terus berblogging. ^____^

    ReplyDelete
  10. Tahniah pada mereka.... memang tak rugi tinggalkan komen bila bw kan...

    ReplyDelete
  11. tu psl eca da tukar komen ke intensedebate..nak bgi kwn2 backlink melalui ruangan komen tu.hehehe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu eca.... tapi kak mia susah nak tukar sebab sayang, dah banyak sangat komen guna yang default ni... huhuuh...

      Delete
  12. tahniah kepada Paly dan Lisa
    memang betul, jika nak naikkan PR blog kena rajin komen do blog yang berPR tinggi...
    nampaknya PR blog aye yang belum naik semenjak jatuh menjunam dulu...seded!!

    ReplyDelete
  13. http://www.paly.my/2013/02/terima-kasih-kepada-mialianacom.html

    ^_^

    ReplyDelete
  14. Tahniah kepada mereka..wah..seronok la kan diorang :)

    ReplyDelete
  15. terang-terangan saya belum lagi pengomen tegar.. hehe akan berusaha jugak :)

    ReplyDelete
  16. tahniah..sy msh blm mencapai pengomen tegar lagi..:)

    ReplyDelete
  17. Emmm menarik jugak ni.....nasib okje berada di carta Mia...syukur!

    ReplyDelete
  18. As salam Mia... akak singgah lagi. Terima kasih sudi kongsi tentang PR :)

    ReplyDelete
  19. Memang sukar nak di jangka, Wan sendiri masih tercari-cari jalan.. Namun wan tetap sabar.. SM (merepekgila.blogspot.com) memang tak di jangka, dengan setiba-tiba terus meningkat PR3.. Wan masih lagi PR1 namun Wan takkan berputus asa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. goodluck yer sayang , hehe ini semua nasib aju je, hahah xD

      Delete
  20. lepas ni nak rajin komen la...hihihi..padahal..malas kak

    ReplyDelete
  21. hebatnya dorg....tahniah2..ct ni xder PR pon...hahaha

    ReplyDelete
  22. AJ check PR tadi 1/10.....
    Tapi AJ tak faham sangat mende2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok lah tu... semakin tinggi PR semakin bagus blog kita di enjin carian... ;)

      Delete
  23. Replies
    1. PR tu Google Page Rank... boleh cari kat google.. banyak entri tentangnya..

      Delete
  24. tu sebab saya suka komen kat blog ni...:P

    ReplyDelete
  25. setuju sgt , banyak kena timba ilmu ni

    araublogger.com

    ReplyDelete
  26. tahniah kak mia..sangat2 membantu heheee :D
    PR shida jatuh ke PR2..sedihh jer haiiihh~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe jangan sedih2 ya shida.. lepas ni boleh naik tu...

      Delete
  27. Tahniah kpd cik lisa dan paly. Hebatkan mereka. Teringin jgk nk ikut jejak langkah mereka dan kak mia yg dh berjaya ni. Tp rasanya xmampu la. Masih jauh jauh sgt ketinggalan. Tahniah kak mia, tahniah paly dan sa mic

    ReplyDelete
  28. tahniah buat mereka berdua...
    jom pakat komen kat blog kak mia...
    untung2 boleh naikkan PR blog... ^_^

    ReplyDelete
  29. insha Allah akan diguna pakai ilmu2 kak mia ni..tq for sharing kak..

    ReplyDelete