image Tukar Kepada Template Blog Yang Lama - Mia Liana

Saturday, 29 August 2020

# Blog Matters # Information Technology

Tukar Kepada Template Blog Yang Lama

Sebelum ini Mia ada cerita yang Mia ada tukar kepada template blog baru di SINI. Nampak gayanya Mia terpaksa tukar kepada template blog yang lama berikutan terdapat 2 notifikasi warning error dari Google Search Console selepas bertukar kepada template Flexzine.


Makluman dari Google Search Console

Breadcrumbs issues detected

Review snippets issues detected



Screenshot warning error

Affected items - 389


Affected items - 171



Selepas bertukar kepada template lama, Mia terus buat fixing dan proses validation memakan masa beberapa hari.


Screenshot pada pagi ini...

 Affected items - 174

Affected items - 76

Alhamdulillah... validation process is looking good. Tak sabar tunggu sehingga selesai sepenuhnya.


Kalau nak tukar juga kepada template baru ini, Mia kena ambil masa untuk study satu persatu codingnya untuk disesuaikan dengan coding yang telah Mia ubahsuai untuk template blog yang lama. Jadi sekarang ini, Mia maintain dulu guna template blog yang lama ini.



** coding... technical part dalam blog.....







10 comments:

  1. Naik error dari Google pun boleh sakit kepala juga. hehhee

    ReplyDelete
  2. aduh sakit kepala kalau kena macam ni , faham dah lah setiap template coding lain lain

    ReplyDelete
  3. Template kamu yang ini juga bagus kok mbak Mia aku suka. Kalau aku pakai templated yard, soalnya pilihan desain ya itu banyak dan bagus - bagus banget.

    ReplyDelete
  4. banyak masalah juga kalau salah tukar template ni. template mia yg ni pun dah ok juga :)

    ReplyDelete
  5. sebab tu lah saya berkira-kira nk tukar template..kang lain jdnya huhuhu

    ReplyDelete