image Bawa Sofea Ke Klinik Pakar Homeopati Ariffin - Mia Liana

Saturday, 5 November 2011

# Family Matters

Bawa Sofea Ke Klinik Pakar Homeopati Ariffin


Tengahari tadi, kami pergi ke Klinik Pakar Homeopati Ariffin di Pekan Francais Pulai. Malam tadi Sofea merengek susah hendak bernafas ketika tidur. Mia sapukan Vicks sementara menunggu hari siang. Sofea mula selesema pada petang Jumaat. Tetapi pada masa itu, tidaklah teruk sangat.

Ubat dari klinik panel memang ada tetapi Sofea tidak mahu. Terpaksa jugalah gunakan ubat homeopati yang tidak mempunyai rasa. Termasuk minta untuk ubat cacing sekali. Dah tiba masa minum ubat cacing sekarang ini. Tempohari masa check di klinik kesihatan Taman Universiti, dapat ubat cacing tetapi bila diberi kepada Sofea... habis semua dikeluarkannya.

Alhamdulillah, baru 2 kali minum ubat homeopati selesema Sofea terus redha dan beransur pulih. Leganya.









p/s: lepas balik dari klinik, singgah makan tengahari di Marry Brown..

2 comments:

  1. @mrs adam masa ni sebab dengan ubat cacing sekali tu yang kena RM40.00 . Ubat no. 1 tu untuk selesema. Ubat no. 2 & 3 untuk ubat cacing.

    Memang agak mahal, tapi senang nak kasi makan ubat. Boleh bubuh dalam susu dia tak pun dalam minuman dia. Dia pun tak terasa yang dia sedang minum ubat.

    Cuba lah...

    ReplyDelete