Blog Archive Widget

Friday, June 7, 2013

Blog Archive Widget

Selepas merasakan penggunaan blog archive dengan timeslide dynamic view tidak begitu relevan terutama sekali bagi pengunjung yang bertandang ke blog ini secara mobile, Mia tukarkan balik kepada blog archive widget yang sedia ada di dalam blogger.






Rasanya akan lebih memudahkan capaian pengunjung kepada entri-entri lama blog ini.

Masih belum berkesempatan untuk memasang scroll bar pada widget ini. Bila ada masa terluang nanti, baru Mia masukkan.

dah ramai yang layar internet secara mobile...

posted from Bloggeroid

40 comments:

  1. mai blm lg buka blog guna mobile . . skrg dh maju . . semua pkai touch-2 je :)

    ReplyDelete
  2. wah... sng nye camni.. camne nak buat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo widget archive tu boleh amik dalam blogger..

      Delete
  3. lebih mudah dan senang kan kak mia? di mana mana saja... *_^

    ReplyDelete
  4. tu la.. rasa pelik bila tk akknye lain.. haa.. yg ni lbih muda nk tgk.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu.. saja je mia nak testing2... ni dah tukarkan balik..

      Delete
  5. Banyak nak kena belajar ni...sedey betul.

    ReplyDelete
  6. Setuju sangat...Guna dinamic view kurang mesra pengguna tp memang dinamik :)

    ReplyDelete
  7. layari blog melalui hp memang dah jadi semacam trend skrg ni kak mia. Tapi, tak sepuas mengadap di pc (^^,)

    ReplyDelete
  8. dah ade dah, hehehe... kak mia letak style untk widget ni, kasi height tu same ngan wiget bloglist :)

    ReplyDelete
  9. fyna tak dan nak edit blog. hehehe. ^_^

    ReplyDelete
  10. setuju dgn kak mia....
    2. smile smile kak.... hehehehehe lama tak berkunjung.

    ReplyDelete
  11. ada gak guna hp utk blog tapi tak puas, screen kecil tak luas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. tapi mia senang guna cara mobile untuk membalas komen..

      Delete
  12. ha'ah mmg ada masalah sikit kalau view guna mobile.. leganya bila kak Mia dah tukar asal, hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mia test2 aje aritu... thanks ya iha..

      Delete
  13. Betul Mia. Memudahkan utk capaian entri2 lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ya kak salmi... mia sentiasa nak yang terbaik untuk pengunjung blog ni...

      Delete
  14. sejujurnya saya lebih suka yg jenis widget, berbanding yg timeslide tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun... mungkin belum masanya lagi guna timeslide tu...

      Delete
  15. Bagus, lebih memudahkan akak nk belek2 entri sebelumnya yg mmg akak dh jauh ketinggalan dek kebizian. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak ieta.. mia test saja2 je yang cara sebelum ni. nak ubah selera. bila rasa dah tak best, mia tukar balik pada yang asal.

      Delete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters March 2017