Watermark Gambar Ketika Mobile

Thursday, June 20, 2013

Watermark Gambar Ketika Mobile

Tentu ada yang perasan tentang watermark ini jika selalu bertandang ke sini...

Satu perubahan baru yang Mia buat apabila update blog secara mobile ialah dengan memasukkan watermark simple ini pada gambar yang hendak digunakan di dalam entri.




Template watermark yang digunakan. Look sweet and simple...

Lega... Macam-macam aplikasi android muncul macam cendawan tumbuh...

posted from Bloggeroid

32 comments:

  1. macam-macam ada kalau rajin godek..pcl yg malas sikit bab2 nih..hanya tggu bila nk guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan mia tengah rajin on mobile sekarang ni..

      Delete
  2. watermark.. smpi skrg zam tercari2 idea watermark yg sesuai untuk gmbr yg zam hasilkn.. yg penting, xganggu keseluruhan gambar :)

    ReplyDelete
  3. owh...gtu erk... nk menggodek jugakla...

    ReplyDelete
  4. idea yg menarik..tp bila nk cpt mmg malas nki mgedit2 ni..haha

    ReplyDelete
  5. Watermark pada gambar hak sendiri perlu ada, ianya hak kita. Lihat pada artikel terbaru Kak Kujie : http://www.kujie2.com/blogger/mintalah-kalau-nak-saya-boleh-bagi.html Betapa bergunanya watermark.. guna tanpa izin, kalau nak saman dah boleh pun, jika mahu...

    Hak sendiri, nilainya tinggi...satu yg orang kita pandang remeh tapi ingatlah, ianya kadang kala mempunyai nilai komersial yg tinggi dan takut mungkin akan disalah gunakan. Kalau xpun anggaplah ianya adalah promosi percuma yg berbaloi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bin muhammad... terima kasih di atas perkogsian ini...

      Delete
  6. mcm2 ada kena rajinkan diri mencari
    itu jea

    ReplyDelete
  7. betapa pentingnya watermark terhadap penampilan sesuatu blog.....

    ReplyDelete
  8. Kak Mia guna apps apa untuk buat watermark dari mobile ye? Saya masih tercari-cari la

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo kak mia guna yang ni.. add watermark 2.8.7 free application

      Delete
  9. yup, mcm2 apps ada skrg ni.. ada yg ok, ada yg ntahapa2, huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pandai pilih... jangan amik semua. buat berat handphone je...

      Delete
  10. Watermark... apa dia watermark tu ek? 2 kali dah baca tentang watermark ni. Tp still tak faham lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ada tulisan nama blog kita kat dalam gambar kita tu.... kak ieta...

      Delete
    2. o.... yg itu rupanya... lama dh akak buat kalo yg tu... tp kalo amik dr google takde le. hehe... terima kasih Mia ats info berguna ni :)

      Delete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters March 2017