Mengecat Rumah Sewa

Saturday, January 18, 2014

Mengecat Rumah Sewa


Nampaknya hari ini elok benarlah untuk aktiviti mengecat rumah sewa Mia di Tampoi Johor Bahru sebelum disewakan kepada penyewa baru. Penyewa lama telah pun berpindah.

Projek cat bersama Suami Mia akan merangkumi dinding ruang tamu dan pintu-pintu bilik.

Dah siap nanti, barulah buka iklan sewakan rumah. Siap dengan surat perjanjian.

Kisah rumah sewa sebelum ini...

sayang sangat kat rumah ini.... lokasinya strategik belakang Kip Mart...

41 comments:

  1. Assalamualaikum kak mia. selamat mengecat. hehe aktiviti yang cukup melenguhkan tangan. hehehe

    ReplyDelete
  2. kak mia, ada aktiviti best la hujung mggu ni :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu Kak Mia..Diana pulak hari ni dan esok aktiviti tolong orang kat kenduri kahwin...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam diana... wahhh busy nya dengan kenduri kahwin. nanti update kat blog tau...

      Delete
  4. Seronok juga cat mengecat ni..dah mengecat puas hati dengan kerja sendiri.mesti cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fizah... cat sendiri lebih puas hati...

      Delete
  5. rumah sewa akak baru ada penyewa baru.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... akak pum ada rumah sewa juga ya... bagus tu...

      Delete
  6. wah beznye...pelaburan jangka pjg ni..moga kak mia menemui penyewa yg baik n hati n olwes bg kerjasama..selamat mengecat kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin... terima kasih yumida. memang nak cari yang bekeluarga dan ada kerja tetap.

      Delete
  7. wah seronoknya. dah lama tak mengecat ni hehe

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia...dah ada orang book x mia...mama nak tanya tentang rumah ni boleh x...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... belum iklankan lagi... so belum ada orang booking lagi... boleh kalau nak tanya...

      Delete
  9. Selamat mengecat , biar penyewa baru menikmati rumah sewa yang indah lagi cantik

    ReplyDelete
  10. Owh... Akk de umah sewa rupanya... Selamat mngecat...

    ReplyDelete
  11. seronok dapat buat XTVT gitoo ni...mmm...kan sekarang nakbg org sewa kena ada penjanjian kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu wajib ada agreement. kena pilih betul2. tak mahu orang sembarangan. nanti akan ada masalah.

      Delete
  12. Replies
    1. belum.. semalam cuma dapat cat 5 bilah pintu....

      Delete
  13. Last aktiviti mengecat masa menyebuk kacau budak2 mengecat office.. Hehe..

    ReplyDelete
  14. Salam mia...
    Akak dan suami tgh mncari rumah sewa area jb..boleh akak tau berapa mia sewakan rumah ni skarang..klu belum ade penyewa lagi boleh kami tau cara nk hubungi mia atau sms zul 017 2815789 nnti suami akan call balik...terima kasih..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.