Tetap Update Blog Walaupun Tiada Pengunjung

Sunday, July 27, 2014

Tetap Update Blog Walaupun Tiada Pengunjung



Boleh gitu kan... Statement yang agak tak tahan tu. Blog tetap berupdate walaupun tiada pengunjung di musim raya ini. Memang diakui apabila tiba musim perayaan, nak-nak musim raya macam ini, blogger haruslah terima hakikat yang trafik blog pasti merundum. Atau dalam erti kata lain dengan lebih senang, tiada pengunjung yang datang. Kalau datang pun, mungkin sedikit saja bilangannya.

Ini berikutan ramai pengunjung yang pulang ke kampung untuk cuti raya. Supaya tidak terasa blog sunyi, ramai blogger yang dah buat autopublish entri siap-siap supaya kekal update setiap hari. Kadang ada juga pengunjung yang akan datang blog kita, untuk mengikuti perkembangan blogger kesayangan mereka di hari raya.

Bagi Mia, Mia harap dapat maintain 4 entri setiap hari secara konsisten untuk mengekalkan momentum berblog di sepanjang cuti hari raya ini. Kebanyakan entri akan di update secara terus melalui handphone Samsung Galaxy Note 3 ini. Kecuali kalau Mia sibuk sangat atau pergi beraya ke tempat yang tiada capaian internet, Mia akan cuba buat entri autopublish ataupun backdated.

Nak buat macam mana kan... Jiwa ini dah terlalu sayang kat blog. Tak sanggup nak biarkan dia bersarang.

sayangi blog anda di musim hari raya ini...

10 comments:

  1. jangan risau , saya akan setia bersama blog ni hihi

    ReplyDelete
  2. tahun ini saya raya bersama blog..

    Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut hari raya aidilfitri kak. Maaf zahir & batin... ^_^

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Apa2 pun update entri kena maintain kan.

    ReplyDelete
  5. Hehe, time2 org tak hdp blog kan bila cuti, nak2 raya gini...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum mia...tetap dtg berkunjung ke sini...:)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.