Sup Lidah Pipi Daging Muka Tenggorok Lembu

Saturday, September 17, 2016

Sup Lidah Pipi Daging Muka Tenggorok Lembu


Lokasi dapur masih di dapur keluarga Mia di kampung. Mood raya haji tak hilang-hilang. Ingat tak tempohari masa raya haji, Mia ada update kat blog pasal melapah kepala lembu korban di SINI

Hmmm... baru la ni nak masak supnya. Bahagian kepala lembu yang dimasak ialah lidah, pipi, daging muka, tulang rahang, tenggorok lembu dimasak selama 3 jam. Chef of the day... Ayah Mia. Masak penuh satu periuk besar. Puas makan satu keluarga. Maklumlah keluarga Mia ni besar.


Seperiuk besar

Dimasak sup

Lidah lembu

Hmm... masa sesi potong-memotong..

tenggorok lembu

anak tekak lembu

Sedap juga tenggorok lembu ni bila dimakan dagingnya dicelah-celah tulang. Rasa lemak dagingnya.



Licin dah. Siap sedut lemak dalam tulang lagi. Dah macam gear box.

 rezeki raya haji tahun ni... syukur...


Jom join sekarang :
Klik SINI


9 comments:

  1. baru semalam tgk dlm fb..ada org post dia buat sup kepala kambing seketul mcm tu ja.. nmpk la mata dia gigi dia..

    ReplyDelete
  2. Cikla belum pernah mkn lidah lembu. Liat2 ye rasanya...

    ReplyDelete
  3. salam kak mia, yana lepas raya pertama dah tak makan dah daging .. huhu stop jap

    ReplyDelete
  4. wah... nampak sedap sungguh. Tak pasti pula kalau2 YB pernah mkan sup pipi lembu :D

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mia...wah !! berselera ahli keluarga mia mkn sup yg dimasak oleh ayah sendiri kn...:)

    ReplyDelete
  6. semlam masak sup tulang..oh ya lidah ni memang febret anak2 MV..Mv biasa rebus dulu lidah ni then masak kicap...

    ReplyDelete
  7. raya haji ni segala benda lembu hihihihi

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.