Organic Skincare By ZM Beauty

Friday, June 9, 2017

Organic Skincare By ZM Beauty



Mia nak perkenalkan pada pengunjung blog ini, organic skincare iaitu 100% produk organik dan homemade untuk penjagaan kulit muka dan badan keluaran ZM Beauty, syarikat melayu. Semua produknya adalah selamat kerana ianya berasaskan organik.


Sabun Kunyit + Madu Organik 100% Homemade
Harga : RM20.00

Mengandungi bahan semulajadi yang lebih padat dan asli tanpa penggunaan extract @ pewarna tambahan. Mempunyai banyak kelebihan :-
  1. Membantu masalah kulit sensitif
  2. Melembab dan melembutkan kulit
  3. Mengatasi masalah kulit kering
  4. Menghapuskan sel kulit mati
  5. Mencerahkan kulit
  6. Menghilangkan kesan jerawat dan jeragat
  7. Menarik keluar kotoran dari dalam pori
  8. Membantutkan pertumbuhan jerawat
  9. Antibakteria untuk kulit
  10. Membunuh kuman di muka
  11. Mengeringkan jerawat


Scrub Kopi Organik 100% Homemade
Harga : RM25.00

Scrub kopi organik homemade berfungsi untuk menghilangkan kulit mati, parut jerawat dan jeragat, mencerahkan kulit dan macam-macam lagi kebaikan untuk kulit. Kopi sangat popular dalam bidang kecantikan kerana kopi mengandungi antioksidan yang mempu membuatkan si pemakai nampak lebih muda dan tegang. Antara manfaat kopi adalah ia berfungsi untuk mengangkat sel kulit mati pada kulit kita. Kandungan bahan terdiri daripada gula bertapis, argan oil, olive oil, lavender oil, biji kopi dan vitamin E.

Keistimewaan scrub ZM beauty :
  1. Tekstur scrub yang halus dan lembut
  2. Tidak meninggalkan kesan pedih @ luka bila kita guna
  3. Wangi
  4. Melembabkan kulit
  5. Membekalkan vitamin pada kulit
  6. Puashati guna sebab banyak & murah
Fungsi / Kebaikan scrub:
  1. Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  2. Mencegah dan mengurangi kerutan di kulit
  3. Menghaluskan kulit
  4. Mampu menghilangkan bekas jerawat, belak-belak, dan noda hitam
  5. Mencegah timbulnya jerawat
  6. Melembabkan kulit
  7. Membantu menghilangkan sel kulit mati
  8. Dapat memperbaiki peredaran darah dan memecah lemak di tubuh yang dapat menimbulkan selulit
  9. Menghilangkan bau badan
  10. Menghilangkan selulit
  11. Meneutralkan kulit yang teriritasi
  12. Bermanfaat sebagai detoksifikasi tubuh
  13. Memberikan nutrisi pada kulit

Kelebihan & Fungsi Argan Oil :
  1. Anti-penuaan yang amat berkesan
  2. Menyelesaikan masalah kulit berjerawat
  3. Menghilangkan masalah parut
  4. Mencerahkan kulit secara alami
  5. Melindungi kulit daripada kedutan akibat penuaan pra-matang
  6. Mengurangkan kedutan dibawah mata
  7. Bertindak sebagai pelembap terbaik untuk kulit. Ia menyegar dan melembut kulit lebih mudah daripada penggunaan krim atau minyak yang lain
  8. Kaya dengan protein yang sangat baik untuk keanjalan kulit yang berfungsi untuk menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar
  9. Mampu mengurangkan kegatalan kulit dan cepat menyembuhkan tanda-tanda yang disebabkan oleh menggaru pada kulit
  10. Sesuai untuk semua jenis kulit
  11. Mampu mencegah stretchmark pada kulit akibat proses kehamilan

Kelebihan & Fungsi Olive Oil :
  1. Mengatasi kulit pecah pecah
  2. Melembabkan kulit wajah
  3. Menjaga kelembaban kulit secara menyeluruh
  4. Mengangkat sel kulit mati
  5. Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah
  6. Menghilangkan tanda tanda penuaan, terutama pada wajah
  7. Menghilangkan kantung mata
  8. Mengatasi wajah berminyak

Lip Balm + Sugar Lipscrub 
Harga : RM25.00

Lip Balm - Warna Pink
Lipbalm organik untuk melembabkan bibir. Sangat sesuai digunakan terutama kanak-kanak kerana ianya adalah 100% menggunakan bahan organik. Tidak perlu risau jika tertelan. 

Sugar Lipscrub
  1. 100% organik
  2. 100% natural
  3. 100% guna bahan semulajadi...no ekstrak
  4. 100% homemade bukan repacking
  5. Selamat
  6. Berkesan untuk merawat masalah bibir
  7. Membuang sel kulit mati di bibir
  8. Tahan sehingga 2 bulan
  9. Wangi
  10. Murah dengan harga mampu milik



Perfect Glow Foundation SPF50
Harga : RM27.00

Foundation ni tak perlu dipakai tebal-tebal. Calit sikit-sikit je dah cantik dan tahan lama. Bila berpeluh pun tidak bagi kesan berbelak-belak atau luntur. Satu bekas foundation ni boleh tahan lama walaupun kecil. Senang dibawa kemana-mana. 

Fungsi /Kebaikan :
  1. SPF 50
  2. Tahan lama sehingga 18jam
  3. Menjadikan kulit muka glowing
  4. Ringan seperti tiada letak mekap
  5. Semakin lama semakin glowing
  6. Serap peluh
  7. Kalis air
  8. Sesuai untuk semua jenis kulit
  9. Jimat !!! 1 bekas tahan sehingga 2 bulan




Untuk keterangan lanjut boleh hubungi :


ZM Beauty 
Whatsapp : +60 11-3248 4182


** sekarang ramai pengguna dah bertukar kepada organic skincare... jemputlah cuba produk ini...


8 comments:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters May 2017