image Total Posts & Total Pageviews Di Side Bar Blog - Mia Liana

Sunday, July 30, 2017

# Blog Matters

Total Posts & Total Pageviews Di Side Bar Blog


Hmmm... Kalau perasan beberapa hari ini, Mia ada letak widget counter Total Pageviews di side bar blog ini dan ada customize widget Blog Stats ikut tutorial di SINI.

Mia ada edit coding nya dan inilah hasilnya....

stat

Macam mana? Lembut tak bila mata memandang? Untuk Total Post, Mia gunakan background warna blush red manakala untuk Total Pageviews pula warna macaw blue green.

Gambar yang Mia snap kat bawah ni ialah yang asal selepas masukkan coding dari tutorial itu. Ada 3 bahagian sebenarnya. Tapi Mia buang coding yang ada Total Comments. 

stat2


Dah lama tak layan CSS coding. Merangkak jugalah nak mengadap coding tutorial tu.

Bila dah menjadi hasilnya, rasa puas dan lega dapat edit coding sendiri.

** blog semakin ceria...





14 comments:

  1. Tahniah Mia.... Menarik, sejuk mata memandang. Total 6613 utk post byk tu.

    ReplyDelete
  2. terbaik sangat tu kak mia...saya segan pula nak letak pageview yang ciput dan total entry hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih arz... boleh aje kalau nak letak. jadikannya motivasi supaya kita sentiasa nak update blog...

      Delete
  3. Makin ceria + cantik ni kak...Semangat nak masuk baca sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... sudi datang sini lagi...

      Delete
  4. Thanks sharing, saya nak cuba juga lah....

    ReplyDelete
  5. terrer kak mia edit coading..saya hampeh..blurr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... tengah ada mood baik ngadap coding.. tu yang terus buat...

      Delete
  6. assalamualaikum mia...dah semakin cantik blog mia...kalau mama nak hadap coding ni mmg pening kepala...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... terima kasih... mood kena elok kalau nak ngadap coding...

      Delete