image Validation Process Untuk Review Snippets dan Breadcrumbs Hampir Selesai - Mia Liana

Wednesday, 9 September 2020

# Blog Matters # Information Technology

Validation Process Untuk Review Snippets dan Breadcrumbs Hampir Selesai

Rentetan dari kisah Mia tukar ke template baru theme Flexzine di SINI dan Mia terpaksa tukar semula ke template lama kerana ada error warning dari Google Search Console di SINI makanya pagi ini Mia check validation process untuk Review Snippets dan Breadcrumbs. Alhamdulillah, hampir selesai tinggal sedikit saja lagi. Lama juga ambil masa.

Jangan salah faham ya. Apa yang Mia kongsikan di sini bukan bermaksud template Flexzine tidak bagus tetapi ianya tidak sesuai dengan coding template blog lama yang telah Mia ubahsuai. Jadinya akan memakan masa yang lagi lama kalau Mia nak tukar ke template blog yang baru sebab nak kena study betul-betul codingnya.

Jom kita tengok validation process yang hampir selesai.

Breadcrumbs
Affected items - 15




Review snippets
Affected items - 6


Dah boleh menarik nafas lega kalau dah selesai sepenuhnya validation process ini. Mujur cepat perasan dan dapat betulkan balik error warning Google Search Console.

Bersambung ke entri seterusnya di SINI.

** mood syukur...


14 comments:

  1. alhamdulillah...jarang2 jugak saya check search console ni..maybe sebab tak pernah dapat email lagi..huhuhu

    ReplyDelete
  2. ammi pun ada dapat tapi tak berapa reti nak validate. sis buta IT you. hahah

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. nasib dapat fix kan ^^

    ReplyDelete
  4. begini lah kalau tukar template baru.....kena cek semua. kalau tak sia-sia....


    www.oohsenyum.com

    ReplyDelete
  5. oo macam ni ke kalau tukar template baru?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok template juga.. ada yang sesuai.. ada yang tak...

      Delete