Terpaksa Blogwalking Guna Handphone

Saturday, April 12, 2014

Terpaksa Blogwalking Guna Handphone


Kata orang kalau dah ada kemudahan, perlu digunakan sepenuhnya. Sejak dua menjak ni Mia selalu blogwalking guna handphone. Ini disebabkan internet broadband celcom tersangatlah tidak lajunya bila Mia menggunakan laptop. Kecewa betul, walaupun kat situ tulis HSPDA dan kuota pelan data masih banyak lagi. Tak tahulah entah kenapa. Sejak bulan ini, macam lambat sangat. Nak buka blog pun terkedek-kedek loadingnya. Geram pun ada juga ni.

Nasiblah ada handphone, makanya Mia pun blogwalking guna handphone dan tinggalkan jejak melalui kotak komen. Minta maaf ya kalau Mia tidak tinggalkan jejak kat shoutbox. Mia guna mobile version bila buka blog-blog yang hendak diterjah. Sekali buka, 10 blog terus. Itu pun ada juga blog yang tak dapat nak dibalas kunjungannya.. huhuhu.. mana yang termampu ya... Kadang-kadang kalau memerlukan Mia untuk menggunakan laptop, terpaksalah wi-fi kan handphone punya dan jadikannya kepada wireless.

Macam itulah ceritanya. Keadaan capaian internet Mia bulan ini. Betapa pentingnya internet bagi blogger macam Mia ni.

kalau tak ada internet... rasa macam katak di bawah tempurung... huhuhuh..

45 comments:

  1. betul tu kak.internet sangat penting pada blogger..sejak dua menjak nie intenet tmnet tersangat la slow...nak bw by phone,agak sukar skit...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan ida... musim tenet slow agaknya... stres juga ni...

      Delete
  2. kalau x de intenet mcm tak leh buat kejakan...
    good sharing tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya haslinda... memang tak best kalau takde internet. rasa ada banyak kekurangan..

      Delete
  3. sama la dgn line internet yumida kak. start pertengahan bulan mac hari tu line internet slow. x pasti apa puncanya

    ReplyDelete
  4. ada handphone boleh lagi BW...yang tak ada tu hahahaha... melepak kat cc la sejam dua... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. memang cc lah jawabnya.... macam biasa buat je wafa... hehehe

      Delete
  5. sama ler dgn akak blogwalking guna note 3 nie....dekstop kat rumah slow.....

    ReplyDelete
  6. betul2 internet sangat penting utk semua blogger :D

    ReplyDelete
  7. mmg mudah bw pakai mobile nie..
    tambh2 kalau blog tu ada buat setting mobile view..
    ringan jer rasa bila bw.
    tapi rugi dr segi nuff :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah shark... tersangat cepat la nak loadingnya..

      Delete
  8. Kdg2 slow jugak line internet kat rumah ni..huhu

    ReplyDelete
  9. biasa nya kalau nak bw ari minggu nie sy hanya lepak kedai mamak jela sambil2 minum teh tarik, dapat la online sejam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. untunglah leh lepak kedai mamak....

      Delete
  10. Rumah saya guna wifi TM.. Ok je tapi bila tak bayar kena cut.. terpaksa call kawan untuk tanya apa yang diorang post kat fb pasal aktiviti esok xD

    ReplyDelete
  11. Adam belum pernah lagi blogwalking guna phone hehe :B

    ReplyDelete
  12. Haha...kena adakan peringkat kebangsaan "Hari tanpa internet" cam mane agaknya....huhuhu

    ReplyDelete
  13. Sy mmg suka bw guna phone sbb laju dr guna hotspot...

    ReplyDelete
  14. zura kadang2 online guna handphone juga .. tapi zura pakai samsung galaxy.

    ReplyDelete
  15. internet kalau takda satu hari...mmg kompem tak buka pc....layan tv je. Yes! pentingnya internet dlm kehidupan skrg.

    ReplyDelete
  16. Huhu.. sy pun rs gitu... mslh la line skrg ni... mentang2 la kerap hujan... intrnet pun dh mcm astro lak... hehe...

    Jemput jengah ke blog sy ye.. www.sihatgojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Kalau camni, memang gunakan handphone je la kan.. :)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum mia...mesti semua blogger ckp mcm tu kalau x ada internet mesti susah hatinya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... memang gitu la.. tq ya.

      Delete
  19. btol.. susa hati kalo line tenet xelok.. ~~~~

    ReplyDelete
  20. internet dah jadi keperluan kan skrg kak

    ReplyDelete
  21. Tak berapa suka sebenarnya BW dengan handphone a.k.a Tab.. Susah..

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.