Java Training

Thursday, June 6, 2013

Java Training

Semalam dan hari ini Mia ada kursus Java Training di Skali Web Services di Menara Sentul, Kuala Lumpur.

Seronok belajar Java Programming Language ini. Aplikasi yang kami gunakan ialah Crimson Editor SVN286M English dan Command Prompt. Lagi seronok apabila output yang diingini berjaya dihasilkan. Paling tak suka kalau ada error, nak kena cari dan betulkan terlebih dahulu. Java memang case-sensitive maksudnya huruf besar dan kecil tidak akan sama. Kena besarkan mata ketika menaip coding Java ini.

Gambar kami selepas minum pagi sementara menanti kelas bermula...










Kursus ini meliputi Introduction to Java Programming, Java Syntax dan Object Oriented Programming with Java.

sukanya dapat belajar Java...

posted from Bloggeroid

42 comments:

  1. selamat belajar!! best java ni.. tak rugi belajar.. next sem saya masih lagi kena mengajar java untuk student diploma.. diploma senang sikit..kalau ajar student degree kena ajar yg lagi advance..hehe.. tahap mencabar tu lebih tinggi la..kena selalu buat latihan ..kalau tak nanti lupa..tu yg mintak jugak nak ajar JAVA..kalau tak nanti ilmu tu hilang..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya..... wahhh... hebat ni. ada pengalaman mengajar...

      Delete
  2. Replies
    1. memang syok... lepas mabuk coding, pening2 lalat...

      Delete
  3. hadesh, sem lepas alyn belajar obejct oriented programming, java..pergh...pening2 pun best jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oop memang susah... pening habis dibuatnya...

      Delete
  4. satu pembelajaran baru mengenai JAVA....untung dpt ilmu baru.....

    ReplyDelete
  5. mmg bes blaja java... bleh pegi lbih advance

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni kalau diberikan peluang.. memang nak attend yang advance punya...

      Delete
  6. alamakkk.....awok bab2 IT ni...agak kurenggg...tapi basic2 ok le kot..... apepun selamat berkursus....

    ReplyDelete
  7. onie photoshop pun lembbbbb lagiiiiii,huwarrrr..

    ReplyDelete
  8. dulu msa stdy kelas progrming la pling suka..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... hazwan belajar programming ya... dulu...

      Delete
  9. wah bestnya belajar coding..tapi KM x pandai pun programming..hihi

    Jom join Segmen Kaspersky Antivirus Giveaway..

    http://www.kasperskymurah2013.blogspot.com/2013/06/kaspersky-murah-antivirus-giveaway-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo takpe KM... thanks for the invitation...

      Delete
  10. Replies
    1. haah timi.... refresh balik... lama dah tak ingat...

      Delete
  11. hahaa.. tu yg senang. kalao susah, rse nk lempar je laptop dpn mata. hahaa. hana sem 1 dah amek java. nnti sem 3 kne amek pulak.. adoii. skit otakk .

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk hana... kena sabar.. jangan sampai lempar laptop... huhuhu

      Delete
  12. wah bestnya.. iha tak dapat sambung belajar tapi sejak kecik memang suka belajar programming java ni.. :)

    ReplyDelete
  13. Untungnya Mia dapat hadiri kursus sebegini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penuh jadual mia, kak salmi sampai awal bulan julai depan..

      Delete
  14. Lagi banyak kursus yang dihadiri...lagi banyaklah ilmu yg dapatkan Mia

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. hainom.. belajar dan terus belajar..

      Delete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters May 2017