Semak Indeks Pencemaran Udara (IPU) Secara Mobile - Mia Liana

Tuesday, June 25, 2013

# Entertainment Matters # Informasi Semasa

Semak Indeks Pencemaran Udara (IPU) Secara Mobile

Jerebu.. oh.. jerebu... Susah hati, risau, tahap kesihatan, air purifier (pembersih udara) dan hujan batu. Macam-macam yang difikirkan. Bukan Mia sahaja, tentu pengunjung blog ini pun sama. Apa tidaknya sepanjang masa asyik nak semak berapa nilai indeks pencemaran udara (IPU) di kawasan kita.

Memandangkan Mia ini pengguna handphone Samsung Galaxy S Advance, Mia install aplikasi android Asia Air Quality dari Google PlayStore.










Leganya... senang nak semak secara mobile.

kemudahan dah ada... gunakan sepenuhnya....



posted from Bloggeroid

25 comments:

  1. smatfon takde... tngok mlalui laptop jer.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wah memang senang la boleh semak secara mobile pula ... kena instal cepat nie

    ReplyDelete
  3. IPU hari ini semakin baik. Alhamdulillah. :)

    ReplyDelete
  4. kenit pun pakai advance kak..bolehla kenit juga pasni :)

    ReplyDelete
  5. thx sharing sis. 101
    kat paka ni hari ni mendung . mcm nak hujan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 dear.... ooo dah merebak ke sana juga tu...

      Delete
  6. Replies
    1. yuppp ada... cubalah cari ya nanti baby..

      Delete
  7. Senang kalau boleh semak dgn cepatkan Mia

    ReplyDelete