Sesi Tutorial Seterusnya

Friday, June 14, 2013

Sesi Tutorial Seterusnya

Alhamdulillah.. untuk sesi tutorial seterusnya bagi menunjukkan cara-cara untuk memasang / membuat / meletakkan google feedburner, akan Mia buat tidak lama lagi. Leganya apabila mendapat persetujuan blogger Mohamad Khairil untuk dijadikan bahan untuk tutorial ini. Terima kasih kerana sudi membantu Mia.



Ini adalah kerana blog Mia memang dah lama pasang google feedburner sejak masih belum ada domain lagi. Jadi, untuk buat tutorial tentulah Mia perlu cari blogger yang sudi jadikan blognya sebagai bahan tutorial termasuklan printscreen dari mula sehingga akhir proses. Agak lama juga nak cari volunteer ni.

Penting ke untuk dipasang di blog? Penting sebenarnya. Mia akan perjelaskan dalam sesi tutorial nanti.

kot-kot ada blogger baru yang sudi volunteer nanti beritahu Mia ya...

Update pada 17/8/2013
Atas sebab-sebab tertentu yang tidak disengajakan, blog Khairil tidak dapat dijadikan volunteer untuk tutorial ini dan digantikan dengan blog Ayu. Harap maaf.

Entri telah di publish di link ini, Tutorial Google FeedBurner Dan Kelebihannya.

60 comments:

  1. wah.. bagus ni... x sabar nk tunggu sesi tutorial.. ;)

    ReplyDelete
  2. bagus bagus... tunggu dalam kesabaran :)

    ReplyDelete
  3. Dalam penantian toturial seterusnya -->

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar ya wanie... baru jumpa volunteer...

      Delete
  4. Assalamualaikum kak mia.. nak jadi volunteer.. tapi sheila takda pasang pasang google feedburner pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sheila berminat. boleh join tutorial lain. mungkin pasang google webmaster ke... setuju tak?

      Delete
  5. menarik tu kak mia.. aiza pun nak tahu juga apa fungsinya.. takpe, aiza tunggu tutorial akak nanti..

    ReplyDelete
  6. hohoho.. feedburner mmg best... tp paly cume gune kat blog 1 lg

    ReplyDelete
  7. wow..mcm menarik jer...baru tau pasal bemda ini..^^

    ReplyDelete
  8. kak mia, saya pun nk volunteer jugaklah.. boleh? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ayu.... Kak mia masukkan dalam senarai. Selepas ini ada beberapa siri tutorial yang memang memerlukan volunteers. Tq ya..

      Delete
  9. Saya dah daftar tapi pening nak guna...tak faham sangat.
    Terima kasih sgt2 kalau nak buat tutorial. Bolehlah saya perbetulkan feedburner saya. Dah lama x check. Harap dapat diterangkan satu persatu cara mengaktifkan setiap bahagian ye.
    TQ Mia.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan diterangkan nanti ya.. ;) jangan risau.

      Delete
  10. baiklah..saya tunggu tutorial Kak Mia tu

    ReplyDelete
  11. blog akak pun boleh MIA...volunteer....gak...

    ReplyDelete
  12. salam kak mia, kenit nak jadi volunteer jugak boleh? :)

    ReplyDelete
  13. wah..kak mia, KM pun nak join jadi volunteer la..KM ada google webmaster je..

    ReplyDelete
  14. Hehe...tak sabar nk tgok..thanks kak mia..sebab pilih saya..tak sabar sgt..kak mia banyak bantu saya...repek kak mia!!! You are the best!!

    ReplyDelete
  15. actually, sy dh ingat2 lupa cara2 pasang semua benda ni, huh...

    ReplyDelete
  16. sy tak guna feedburner jugak lagi ni...hehe kalau ada peluang nak jugak volunteer...

    ReplyDelete
  17. Menarik ni Mia. Menunggu sesi tutorial drp Mia.. Yang nak jadi volunteerpun ramai dah tu..

    ReplyDelete
  18. saya dulu sebelum pakai domain pernah buat tapi sekarang dah ingat lupa

    ReplyDelete
  19. Dulu pernah terjumpa feedburner ni tp tak tau camana bleh terhilang. Bagus juga Mia nak buat tutorial tentang feedburner ni. Boleh ingatkan smula fungsinya dsbnya lagi. Tunggu...

    ReplyDelete
  20. umm ros tak tahu apa tu feedburner. kena mula belajar lepas ni

    ReplyDelete
  21. saya tak thu apa2 pasal feedburner tu..huhu

    ReplyDelete
  22. samalah dgn sy... tak tau ape kegunaan feedburner.

    ReplyDelete
  23. gigihnya..bgus nie nnt boleh share ilmu dgn semua blogger...

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters March 2017