image Servis NetworkedBlogs Syndication Ditutup - Mia Liana

Tuesday, 5 June 2018

# Blog Matters # Security

Servis NetworkedBlogs Syndication Ditutup


Mia dah perasan masa mula-mula widget NetworkedBlogs kat side bar blog ini kena buang dan dah dapat agak servis NetworkedBlogs akan ditutup tak lama lagi. Betul sangkaan Mia apabila dapat emel pada akhir bulan lepas. Secara rasminya pada 6 Jun 2018, servis ini akan ditamatkan sepenuhnya. Servis ini free dan dah lama Mia gunakan bertahun-tahun untuk autoping entri blog ke Facebook, Fanpage dan Twitter.


Ianya digantikan dengan servis Symphony yang berbayar. Mahal juga harganya. Paling rendah $29 sebulan.


Alahai sedihnya... tapi terpaksa juga terima hakikat ini. Mia akan cuba cari alternatif lain untuk syndication entri blog ke media sosial. Sementara itu terpaksa ping entri blog secara manual.


** autoping ke media sosial... keperluan penting bagi blogger...


8 comments:

  1. semua skarang perlukan cost kan.. hopefully ada cara lain..

    ReplyDelete
  2. mcm gadget top komenter yg auto boleh cari by bulan n tahun dulu. sekarang dh xda..

    ReplyDelete
  3. minta2 ada alternatif lain.. nnti kak mia bolehlah beritahu dkt blog ya..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mia...skg ni semuanya kena bayarkan x ada yg free lg...

    ReplyDelete
  5. Saya guna IFTTT untuk auto ping blog ke laman social lain. Nak auto fb post ke twitter pun boleh. Boleh baca saya pernah share dulu :

    www.noormaizan.com/2017/06/cara-autoshare-entry-blog-ke-laman.html

    ReplyDelete
  6. Pasti ada cara untuk memudahkan keadaan.

    ReplyDelete