image Traffic Rank Alexa.com (3) - Mia Liana

Friday, 27 July 2012

# Blog Matters

Traffic Rank Alexa.com (3)

Dah lama betul tak buat entri tentang Alexa.com ini. Tapi hari ini, Mia rasa syukur sangat sebab pencapaian trafik di blog ini yang maintain setiap hari.


Pencapaian rank blog ini di Alexa Traffic Rank ialah 203,300 dan di Malaysia ialah 993. Gembiranya bukannya senang nak berada di bawah rank 1000 di Malaysia. Dulu Mia tak kisah sangat pasal ranking ni. Masa tu tak berapa tahu sangat.

Sekarang ni, Mia rasa betapa pentingnya blog ranking sehingga meletakkan widget Alexa di side bar blog dan install Alexa toolbar di Google Chrome. Jadi baru perasan sama ada ranking kita menaik atau pun menurun.

 Alexa Toolbar di Google Chrome

Alexa Widget di side bar blog

Terima kasih tidak terhingga kepada semua yang sudi datang ke blog ini. Sangat suka bila ada pengunjung yang datang ke sini dan menyumbang kepada peningkatan rank blog ini. Menaikkan semangat Mia untuk terus berblogging. Terima kasih sekali lagi... 

p/s: jom pasang Alexa widget di blog dan Alexa Toolbar di browser anda...

35 comments:

  1. tahniah.....kiranya top 1000 la ni...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, macam tu lah kiranya. terima kasih cik siti...

      Delete
  2. perghhh.. dah top 1000 kat malaysia... gila cool :P

    ReplyDelete
  3. wah hebatnya.. tashniah
    kita ni jauh ketinggalan.. oh terasa kerdilnya

    ReplyDelete
  4. Tahniah kak... Bukan senang nak maintain ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... kalau tak maintain trafik, ranking boleh jatuh nanti...

      Delete
  5. berkat usaha awak juga benda ni boleh naik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berusaha keras untuk ini. terima kasih goku...

      Delete
  6. wah!hebat3..
    kita jauh ketinggalan di belakang sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya miz ruha... meh jom ikut kak mia sekali ni....

      Delete
  7. Wow...memang hebat ranknya...tahniah :) Semoga taliff akan suatu hari nanti sama ranking seperti Mia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiiii heheheh taliff... terima kasih ya.. mia pun doakan untuk blog taliff juga...

      Delete
  8. tahniah mia..semoga terus berjaya

    ReplyDelete
  9. Pehh..mia mmg hebat..
    lagi pun mia mmg mempunyai banyak ilmu tentang IT nie..pandai macam2..bertuah dapat kenal, boleh tumpang tahu sekali..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk heheheh terima kasih ya rosidah... memang dah belajar IT.. tu je yang tahu, yang lain-lain mia tak tahu... huhuhuh

      Delete
  10. Salam.

    Tahniah kak!

    Jauh lagi perjalanan lana nak kesitu, hehehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam... terima kasih lana... nanti lama2 lana pun boleh jadi macam akak juga..

      Delete
  11. pehh.. Tahniah ye kak mia.. semoga terus maju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya nasir... all the best juga untuk blog nasir...

      Delete
  12. terbaik laa kak mia ^^

    dh lama sy pasang alexa toolbar, bila bW jaa semua blog ranking diorg sy tau trus, hikk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih caliph.. tu la pasal. seronok juga bila masa bw kita tengok skali rank blog diorang ni.. macam best kan...

      Delete
  13. terbaik kak mia..nnt shida nk followed slow2 heheee ^_^

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. uikkk hehehe... takde lah tinggi sangat. yang penting setiap hari ada orang datang sini... :)

      terima kasih ya encik peluang...

      Delete